today-is-a-good-day
21.4 C
Athens

Το πρώτο από τα τρία βήματα έκανε ο Ολυμπιακός

Το πρώτο βήμα για την κατάκτηση του 5ου συνεχόμενου τίτλου στην Α1 υδατοσφαίρισης γυναικών έκανε ο Ολυμπιακός, που επικράτησε εύκολα στον Πειραιά 13-7 της Βουλιαγμένης, στον πρώτο τελικό των πλέι-οφ. Η σειρά κρίνεται στις τρεις νίκες και ο δεύτερος αγώνας θα γίνει την Κυριακή (13/5, 18:00), στο Λαιμό.

Το ματς φάνηκε ότι θα ήταν ντέρμπι, με τις φιλοξενούμενες να βρίσκουν λύσεις στην κλειστή άμυνα του Ολυμπιακού και να παίρνουν τρεις φορες προβάδισμα στην πρώτη περίοδο, που ολοκληρώθηκε 3-2 υπέρ του ΝΟΒ.

Η εικόνα άλλαξε όμως στη συνέχεια, με την “ ερυθρόλευκη” άμυνα να εγκλωβίζει την Ελένη Ξενάκη και τη Βουλιαγμένη να μην μπορεί να απειλήσει στην περιφέρεια. Με σκόρερ τις Αβραμίδου, Ασημάκη και Βάσω Πλευρίτου, ο Ολυμπιακός έκανε ένα σερί 3-0 και πέρασε μπροστά 5-3, για να κλείσει το ημίχρονο 6-4.

Η απόλυτη κυριαρχία των γηπεδούχων συνεχίστηκε και στο τρίτο οκτάλεπτο, με τη Χρυσή Διαμαντοπούλου να κρατάει απαραβίαστη την εστία της. Για περίπου τέσσερα λεπτά ο ΝΟΒ έμενε στο παιχνίδι από την άμυνά του, αλλά όταν οι παίκτριες του Χάρη Παυλίδη βρήκαν τις λύσεις, τα πάντα τελείωσαν.

Η Ασημάκη πό τα 2μ. και η Ελευθερία Πλευρίτου στην κόντρα ανέβασαν το δείκτη του σκορ σε 8-4, ενώ η Εμολο στην εκπνοή της τρίτης περιόδου αύξησε την “ ψαλίδα” στα πέντε γκολ και “ καθάρισε” οριστικά το ματς. Η Βουλιαγμένη τα παράτησε και ο Ολυμπιακός έφτασε ακόμη και στο +8 (12-4), πριν το τελικό 13-7, αποκτώντας και ψυχολογικό προβάδισμα ενόψει της συνέχειας των τελικών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ