today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Η Γιουνάιτεντ έχει την πιο μεγάλη αξία στον κόσμο

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ παραμένει στην κορυφή της κατάταξη των συλλόγων με την μεγαλύτερη εμπορική αξία σήματος, ενώ η Μπαρτσελόνα σκαρφάλωσε στην πρώτη θέση της λίστας με το ισχυρότερο σήμα στην αγορά, εκτοπίζοντας από εκεί την Ρεάλ Μαδρίτη.
Είναι αποτελέσματα της έκθεση Brand Finance, η οποία ανέλυσε την αξία της τους πιο σημαντικούς ποδοσφαιρικούς συλλόγους.
Η αξία του σήματος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αυξήθηκε κατά 9%, φτάνοντας τα 1,895 δισεκατομμύρια δολάρια, περίπου 300 εκατομμύρια περισσότερα από Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα, των οποίων οι αξίες αυξήθηκαν κατά 11% και 7% αντίστοιχα.
Την πρώτη πεντάδα ολοκληρώνουν Μπάγερν και Μάντσεστερ Σίτι. Επίσης, λόγω της επιστροφής της στο Champions league, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, είδε την δύναμη του δικού της σήματος να αυξάνεται, ανεβαίνοντας στην τρίτη θέση στην κατάταξη ισχύς της Brand Finance. Εκεί την κούρσα οδηγεί η Μπαρτσελόνα, αφήνοντας πίσω Ρεάλ. Την πεντάδα συπληρώνουν Μπάγερν και Λίβερπουλ.
Στην κατάταξη της αξίας του εμπορικού σήματος κυριαρχεί η Premier League, η οποία έχει έξι ομάδες στο top 10 και 18 ομάδες στο top 50. Γενικά οι Αγγλικοί σύλλογοι έχουν αξία του εμπορικού σήματος των 10,1 δισεκατομμύρια δολάρια, έναντι το 4.4 των γερμανικών, 3.9 των ισπανικών και 2.1 δισεκατομμύρια των ιταλικών ομάδων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ