today-is-a-good-day
19.2 C
Athens

Ο κίνδυνος από τον τελικό κυπέλλου και το… Σκοπιανό

*Του Σταύρου Γεωγακόπουλου
Η αντίστροφη μέτρηση για τη σέντρα στον τελικό κυπέλλου έχει αρχίσει. Οι συσκέψεις ανάμεσα στην ΕΠΟ, την ΕΛ. ΑΣ., τους δύο φιναλίστ αποτελούν καθημερινή συνήθεια σε μια προσπάθεια να αποτραπούν σκηνές σαν κι εκείνες που ταξίδεψαν πέρσι απ’ το Πανθεσσαλικό του Βόλου σε όλο τον πλανήτη. Το ΟΑΚΑ δεν έχει πεζογέφυρα, αλλά οι κίνδυνοι για συγκρούσεις μεταξύ των οπαδών παραμένουν πολλοί. Ειδικά αν βρεθούν το Σαββατόβραδο και εισαγόμενοι ταραξίες όπως έχει καταγγελθεί, έστω και ανώνυμα, στην εισαγγελέα Βιργινία Σακελλαροπούλου, που είναι υπεύθυνη δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος.
Για την ομαλή διεξαγωγή του τελικού θα χρησιμοποιηθούν συνολικά 5.000 αστυνομικοί. Αριθμός τεράστιος που όμως κρίθηκε απαραίτητος έπειτα από την πολεμική ατμόσφαιρα που επικρατεί ανάμεσα στις δύο ομάδες.
Μόνο που οι άνδρες της ΕΛ. ΑΣ. ενδεχομένως να λείψουν από κάπου αλλού.
Και επειδή δεν μιλάμε για μία τυχαία ημέρα, αλλά για τη 12η Μαΐου, καλό θα ‘ναι να συνυπολογίσουν οι αρμόδιοι και τα άλλα σημαντικά γεγονότα που έχουν προγραμματιστεί για το Σάββατο.
Για όσους το αγνοούν, την ίδια μέρα θα συναντηθούν στην Αθήνα ο Νίκος Κοτζιάς, ο Νικολάι Ντιμιτρόφ και ο Μάθιου Νίμιτς.
Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας και των Σκοπίων, με τον ειδικό διαμεσολαβητή του ΟΗΕ θα επιχειρήσουν να βρουν τη λύση στο πρόβλημα με την ονοματοδοσία της γειτονικής χώρας.
Όπως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις, ισχυρή αστυνομική δύναμη θα επιφορτιστεί με την ασφάλεια όλων των εμπλεκομένων στη συνάντηση, η οποία ωστόσο μπορεί να προκαλέσει κάποια συγκέντρωση διαμαρτυρίας και προφανώς μία αντιδιαδήλωση.
Τότε, οι 5.000 αστυνομικοί ίσως αποδειχθούν λίγοι ή ενδέχεται να χρειαστεί η απεμπλοκή ορισμένων για επιχειρήσεις μακριά από το ΟΑΚΑ. Μπέρδεμα που όσο πλησιάζουμε προς το Σάββατο γίνεται και μεγαλύτερο…
*Ο Σταύρος Γεωργακόπουλος είναι δημοσιογράφος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ