today-is-a-good-day
21.7 C
Athens

Φορέστε τα digital artworks από την «Παραίσθηση Gucci»

Η τελευταία καμπάνια του Gucci έφερε τον τίτλο «Παραίσθηση Gucci». Την διηύθυνε ο Αλεσάντρο Μικέλε, που από τότε που κάθισε στο τιμόνι του ιταλικού οίκου μόδας, έχει καλέσει δημιουργούς όπως τους Unskilled Worker, Coco Capit?n και Guccighost να «δανείσουν» τα δικά τους οράματα στις κολεξιόν. Ο πιο πρόσφατος καλλιτέχνης στον οποίο απευθύνθηκε ήταν ο Ιγνάσι Μονρεάλ (Ignasi Monreal), ο οποίος δημιούργησε το βίντεο για την καμπάνια «Παραίσθηση Gucci».

Ο Ισπανός digital artist πρόθυμα αποδέχθηκε την πρόσκληση. Είχε, άλλωστε, συμμετάσχει στο πρόγραμμα #guccigram, στο Instagram, το 2015, και είχε δώσει τις εικόνες για την καμπάνια δώρων του Gucci, το 2017. Στο βίντεο για την «Παραίσθηση Gucci», ο Ιγνάσι περιγράφει τα χρώματα που χρησιμοποιεί στα ψηφιακά έργα του, και μετά μπαίνει μέσα και γίνεται ένα από αυτά. Το εν λόγω έργο εμπνέεται από τον πίνακα «Οφηλία» του John Everett Millais (1852). Ο Ιγνάσι βοηθά την Οφηλία που πνίγεται να βγει από τη λίμνη με τα νούφαρα (το πλέον κατάλληλο παράδειγμα της αγάπης που έχει ο οίκος Gucci για την ιστορία της τέχνης).

Τώρα, οι εικόνες που δημιούργησε ο Ιγνάσι Μονρεάλ για το βίντεο είναι το επίκεντρο μιας capsule κολεξιόν T-shirt του οίκου. Περιορισμένος αριθμός κομματιών: διακόσια μόνον, η κάθε εικόνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ