today-is-a-good-day
17 C
Athens

Σύμφωνο συνεργασίας ΟΕΕ με φιλόπτωχο ταμείο Αρχιεπισκοπής

Σύμφωνο συνεργασίας υπεγράφη, εκ νέου, μεταξύ του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, με στόχο τη στήριξη όσων χρειάζονται λογιστικές, φοροτεχνικές και γενικότερα, οικονομικές συμβουλές. Τη συμφωνία υπέγραψαν ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος και ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κωνσταντίνος Κόλλιας, παρουσία του γενικού διευθυντή του Φιλοπτώχου Ταμείου της Αρχιεπισκοπής, π. Βασιλείου Χαβάτζα.

Το Επιμελητήριο έχει δημιουργήσει λίστα με όσα γραφεία προσφέρουν υπηρεσίες σε άτομα που έχουν ανάγκη, ενώ από την πλευρά τους, όσοι ενδιαφέρονται απευθύνονται στο Φιλόπτωχο Ταμείο, όπου τους δίνεται μια κάρτα με την οποία μπορούν να αξιοποιούν τις υπηρεσίες των συμβεβλημένων γραφείων. Επιπλέον, ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου, Κωνσταντίνος Κόλλιας ενημέρωσε τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για μια νέα πρωτοβουλία που θα ξεκινήσει άμεσα. Πρόκειται για ένα μαραθώνιο συλλογής παραφαρμακευτικού υλικού, το οποίο θα διατεθεί στα κοινωνικά φαρμακεία του Φιλοπτώχου Ταμείου. Την ικανοποίησή του για αυτήν την συνεργασία εξέφρασε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και συνεχάρη τους συνεργαζόμενους φορείς για το έργο που επιτελούν.

– Συναντήσεις με Γιώργο Πατούλη και Ευανθία Ρεμπούτσικα

Νωρίτερα, ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και δήμαρχο Αμαρουσίου, Γιώργο Πατούλη και τη συνθέτιδα Ευανθία Ρεμπούτσικα.

Ο Γιώργος Πατούλης εξέφρασε προς τον Αρχιεπίσκοπο την ευγνωμοσύνη του για την καλή συνεργασία που έχει με την Φιλανθρωπική Εταιρεία της Αρχιεπισκοπής «Αποστολή» και εκδήλωσε τη διάθεση να αυξηθεί το κοινωνικό έργο. «Οι δράσεις αυτές έχουν γράψει την δική τους ιστορία», τόνισε ο Γιώργος Πατούλης, ενώ παράλληλα τον ενημέρωσε για την πρόθεση να διατεθούν τα κοιμητήρια στην Εκκλησία, κάτι το οποίο, όπως είπε, έχει κατατεθεί αρμοδίως και στο υπουργείο.

Η συνθέτις Ευανθία Ρεμπούτσικα επισκέφθηκε το πρωί τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο προκειμένου να του εκφράσει τον ενθουσιασμό της για την Παιδική – Νεανική Συμφωνική Ορχήστρα, που τελεί υπό την αιγίδα της Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Ο Αρχιεπίσκοπος την ευχαρίστησε και ανέπτυξαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

«Ήθελα να συναντήσω τον Αρχιεπίσκοπο και να τον ευχαριστήσω για τη στήριξή του στην Παιδική – Νεανική Συμφωνική Ορχήστρα, με την οποία συνεργάστηκα το περασμένο Σάββατο σε συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής», δήλωσε στον ρ/σ 89,5 η Ευανθία Ρεμπούτσικα και παράλληλα έκανε αναφορά στο σημαντικό έργο που επιτελείται στην ορχήστρα το οποίο χαρακτήρισε ό,τι καλύτερο υπάρχει αυτήν την στιγμή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ