today-is-a-good-day
19.3 C
Athens

Πάτρα: Ανεξέλεγκτος πόλεμος ομάδων μεταναστών και προσφύγων

Από πυροβολισμό ο θάνατος του 20χρονου Αφγανού στο λιμάνι

Ανεξέλεγκτη είναι πλέον η κατάσταση στο λιμάνι της Πάτρας, καθώς οι φυλετικές διαμάχες μεταναστών και προσφύγων, που έτσι και αλλιώς προϋπήρχαν, έχουν εξελιχθεί σε έναν ανελέητο πόλεμο, με πρόσφατο θύμα τον μόλις 20 ετών Αφγανό, που έχασε τη ζωή του στις συμπλοκές της Παρασκευής.
Η ανησυχία αρχών και πολιτών εντείνεται, καθώς αποδεικνύεται πως τα οπλοστάσια των διαφόρων οργανωμένων ομάδων προσφύγων και μεταναστών, που διαβιούν σε άθλιες συνθήκες σε εγκαταλελειμμένα εργοστάσια και κτίρια στην παραλιακή της Πάτρας, περιλαμβάνονται εκτός από μαχαίρια, πέτρες και λοστούς και πιστόλια!
Η ασφάλεια της Πάτρας έχει στα χέρια της βίντεο, από το οποίο προκύπτει πως δράστης είναι ένας ομοεθνής του θύματος, ο οποίος φαίνεται, την ώρα που ξεκινά η συμπλοκή, να πυροβολεί πίσω από τον 20χρονο, με τη σφαίρα να τον βρίσκει, πιθανόν από αστοχία, στο πίσω μέρος του κεφαλιού.
Στη συνέχεια ο άτυχος νεαρός πέφτει πάνω στον δράστη, ο οποίος τρέπεται σε φυγή, ενώ σε άλλο σημείο του βίντεο εμφανίζεται να κατευθύνεται σε σημείο όπου προσπαθεί να καθαριστεί από τα αίματα.
Πληροφορίες, θέλουν τον δράστη να είναι ψηλά στην «ιεραρχία» της ομάδας των μεταναστών που ζουν στο πρώην εργοστάσιο Λαδόπουλου, γεγονός που δυσκολεύει τις έρευνες καθώς τα στόματα παραμένουν κλειστά.
Ο φόνος του νεαρού Αφγανού, έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά περιστατικών και επεισοδίων, που ξεκινούν από τις απέλπιδες προσπάθειες προσφύγων να μπουν λαθραία σε φορτηγά και πλοία, συνεχίζονται με παγίδες θανάτου που στήνονται εναντίον λιμενικών και καταλήγουν σε θανατηφόρες συμπλοκές μεταξύ ομάδων μεταναστών.
Όλα αυτά την ώρα που ο αρμόδιος υπουργός κ Βίτσας, απαντά στις κραυγές αγωνίας των κατοίκων οι οποίοι καταθέτουν μηνύσεις για το μεταναστευτικό, ζητώντας λύσεις, με το αφοπλιστικό: “Κάνετε υπέρβαση και σας καταλαβαίνω”…
Καμία βούληση, πόσω δε μάλλον λύση, δεν υπάρχει και για τις στρατιές των απελπισμένων προσφύγων που, στην προσπάθειά τους να φύγουν προς την Ευρώπη, αναγκάζονται ή και εξαναγκάζονται ακόμα, να διαβιούν υπό άθλιες συνθήκες και να παίζουν καθημερινά τη ζωή τους «κορώνα – γράμματα», στο κυνήγι του ονείρου μια αξιοπρεπούς ζωής.
Ο Τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, κάλεσε την κυβέρνηση να λάβει μέτρα επισημαίνοντας ότι «ήρθε η ώρα, όμως, εκείνοι οι οποίοι έσπευδαν, χωρίς ντροπή, κατά το πρόσφατο παρελθόν, να αποκομίσουν μικροκομματικά οφέλη από τέτοια γεγονότα, να αναλάβουν τις ευθύνες τους».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ