today-is-a-good-day
24 C
Athens

Πατριάρχης Βαρθολομαίος – Αποστολή και Όραμα!

Εμφανώς συγκινημένος μίλησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος

Μπροστά σε πολυπληθές ακροατήριο  πραγματοποιήθηκε στην Πόλη η παρουσίαση της  ελληνικής έκδοσης του αφιερωματικού βιογραφικού τόμου «Βαρθολομαίος –Αποστολή και Όραμα»

Παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου, των Μητροπολιτών-μελών της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, Ιεραρχών του Θρόνου, και ενός πολυπληθούς ακροατηρίου πραγματοποιήθηκε στο απόγευμα της Πέμπτης, 8 Μαρτίου, στο Σισμανόγλειο Μέγαρο του Γενικού Προξενείου της Ελλάδος στην Κωνσταντινούπολη, η παρουσίαση της ελληνικής έκδοσης του αφιερωματικού τόμου με τίτλο «Βαρθολομαίος – Αποστολή και Όραμα», του Αρχιδιακόνου του Οικουμενικού Θρόνου και καθηγητή π. Ιωάννη Χρυσαυγή. Την ελληνική έκδοση προλογίζουν ο Πάπας Φραγκίσκος και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπιος Παυλόπουλος.

Εμφανώς συγκινημένος μίλησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος

Στο βιβλίο σκιαγραφείται η προσωπικότητα και η πορεία της πατριαρχίας του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου. Περιλαμβάνονται, επίσης, σε ξεχωριστή ενότητα, υπό τον τίτλο «Τιμής ένεκεν», κείμενα σημαντικών διεθνών προσωπικοτήτων, που απευθύνουν λόγο τιμής, αβροφροσύνης και εκτίμησης προς το πρόσωπο του Οικουμενικού Πατριάρχη, μεταξύ των οποίων ο επίτιμος Πάπας Βενέδικτος και οι πρώην αντιπρόεδροι των ΗΠΑ  Τζό Μπάιντεν και Αλ Γκορ.

 Το βιβλίο εκδόθηκε από τον Εκδοτικό Οίκο AΘens Bookstore Publications ο οποίος έχει αναλάβει και τα δικαιώματα των βιογραφιών του πρ. Προέδρου Μπ. Ομπάμα και της πρ. Πρώτης Κυρίας Μισέλ Ομπάμα για την Ελλάδα.
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ