today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Οι κερασιές άνθισαν, το Τόκιο καλωσορίζει την άνοιξη

Η άνοιξη έφθασε επίσημα στο Τόκιο, όπου η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία κατέγραψε τις πρώτες ανθισμένες κερασιές, κηρύσσοντας με τον τρόπο αυτό την έναρξη των εορτασμών στην ιαπωνική πρωτεύουσα.

Οι μετεωρολόγοι που μελετούν τις κερασιές του Ναού Γιασουκούνι αποφάνθηκαν ότι τα πρώτα λουλούδια βγήκαν το περασμένο Σάββατο, εννέα ημέρες νωρίτερα σε σχέση με τη συνήθη ημερομηνία. Το φαινόμενο ερευνάται επισταμένως κάθε χρόνο και οι αρμόδιοι φορείς, μαζί με τις προγνώσεις, δημοσιεύουν χάρτες του αρχιπελάγους που αναφέρουν τις περιόδους ανθοφορίας των κερασιών σε κάθε περιοχή της χώρας.

Επί δύο εβδομάδες, η εποχή της ανθοφορίας των κερασιών σηματοδοτείται από μια αποθέωση του ροζ και του λευκού, στους δρόμους, στα σχολεία και στους ναούς, που γιορτάζει την άφιξη της άνοιξης και καταγοητεύει τουρίστες και Ιάπωνες.

“Ήπιες θερμοκρασίες που επικράτησαν στο τέλος Φεβρουαρίου και στις αρχές Μαρτίου επιτάχυναν το μπουμπούκιασμα”, εξήγησε στον Τύπο υπεύθυνος της μετεωρολογικής υπηρεσίας στο Ναό Γιασουκούνι, στο κέντρο του Τόκιο.

Η επίσημη άφιξη της άνοιξης στο Τόκιο ήταν η πρώτη είδηση στα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης και οι εταιρίες μετεωρολογικής πρόγνωσης ανταγωνίζονται στις προβλέψεις τους για τις άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας.

Στο Τόκιο, η ανθοφορία κορυφώθηκε το Σάββατο και το γεγονός γιορτάστηκε με πολλές συναντήσεις φίλων, συναδέλφων, οικογενειακές συνάξεις στα πάρκα της πόλης για πικ-νικ κάτω από τα δέντρα.

Ωστόσο, οι κερασιές, τα εμβληματικά αυτά καρποφόρα δέντρα του αρχιπελάγους, απειλούνται πλέον από ένα κολεόπτερο που κατέφθασε από το εξωτερικό, προειδοποιούν οι ειδικοί.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ