today-is-a-good-day
8.1 C
Athens

Νετανιάχου: Οι επιχειρήσεις εναντίον της Χεζμπολάχ θα συνεχιστούν ακόμη και αν υπάρξει συμφωνία εκεχειρίας

Ακόμη και στην περίπτωση συμφωνίας εκεχειρίας στον Λίβανο, το Ισραήλ θα συνεχίσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον της Χεζμπολάχ, δήλωσε απόψε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου.

«Το σημαντικότερο δεν είναι (τι γράφει) το χαρτί εάν υπάρξει (συμφωνία) αλλά το γεγονός ότι έχουμε την υποχρέωση, προκειμένου να εγγυηθούμε την ασφάλεια στο βόρειο (Ισραήλ) να διεξάγουμε συστηματικά επιχειρήσεις εναντίον των πιθανών επιθέσεων της Χεζμπολάχ (…) αλλά επίσης και για να εμποδίσουμε την ενίσχυσή της», είπε ο Νετανιάχου μιλώντας στην Κνεσέτ, το ισραηλινό κοινοβούλιο.

«Η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν τον Οκτώβριο έπληξε ένα συστατικό του πυρηνικού προγράμματος της Ισλαμικής Δημοκρατίας»

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε σήμερα ότι η επίθεση του Ισραήλ ως απάντηση στην επίθεση του Ιράν τον περασμένο μήνα υποβάθμισε τις αμυντικές ικανότητες της Τεχεράνης και τις δυνατότητες παραγωγής πυραύλων και επίσης έπληξε ένα συστατικό του πυρηνικού της προγράμματος.

«Αυτό δεν είναι κάτι μυστικό», είπε ο Νετανιάχου σε ομιλία του στο κοινοβούλιο. «Υπάρχει ένα συγκεκριμένο συστατικό στο πυρηνικό τους πρόγραμμα που επλήγη σε αυτή την επίθεση», πρόσθεσε.

Ωστόσο, ο Νετανιάχου τόνισε ότι η πορεία του Ιράν προς την κατασκευή ενός πυρηνικού όπλου δεν έχει μπλοκαριστεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ