today-is-a-good-day
21.5 C
Athens

Δ.Κουτσούμπας: Θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να είναι η κάθε μέρα και μια μάχη κόντρα σε ό,τι μας πνίγει

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας μίλησε σήμερα το μεσημέρι σε μεγάλη συγκέντρωση νεολαίας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, που διοργάνωσαν η Περιφερειακή Οργάνωση Σπουδάζουσας Αθήνας της ΚΝΕ και η Τομεακή Επιτροπή Πανεπιστημίων – Ερευνητικών Κέντρων της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής του ΚΚΕ.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Παναγιώτης Σπηλιόπουλος, πρόεδρος τους Φοιτητικού Συλλόγου του Οικονομικού Πανεπιστημίου και χαιρέτισε ο Ραχίμ Σίχα, Παλαιστίνιος φοιτητής.

Αμέσως μετά, παίρνοντας τον λόγο ο Δ. Κουτσούμπας τόνισε: «Είμαστε απόλυτα σίγουροι! Η ζωή θα θριαμβεύσει, η λευτεριά θα νικήσει τις φυλακές των λαών. Θα λάμψει η αλληλεγγύη και η τελική νίκη του παλαιστινιακού λαού και όλων των λαών του κόσμου».

Ο Δ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε στους ισχυρούς δεσμούς του ΚΚΕ και της ΚΝΕ με το λαό και τη νεολαία, σημειώνοντας ότι «μπορούμε να απευθυνόμαστε στο λαό και τη νεολαία “αδιαμεσολάβητα”» και εξήγησε:

«Όταν εμείς λέμε αδιαμεσολάβητα, δεν εννοούμε γελοία επικοινωνιακά τερτίπια. Σαν αυτά που σκηνοθετούνται με τη μεσολάβηση πολλών δεκάδων χιλιάδων ευρώ, για να επικοινωνείται το εκάστοτε αντιδραστικό μήνυμα του κάθε – υποτίθεται αυτοσαρκαζόμενου- πρωθυπουργού, είτε του κάθε αμερικανόφερτου “λομπίστα” και άλλων τέτοιων, πολλών φρούτων της πολιτικής.

Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ επικοινωνούμε αδιαμεσολάβητα, γιατί πρώτα και κύρια, τα χιλιάδες μέλη μας βρίσκονται καθημερινά εκεί που η αδικία και η καταπίεση πνίγει τα όνειρα των ανθρώπων».

«Επικοινωνούμε αδιαμεσολάβητα, γιατί, μεταξύ των θέσεων και της καθημερινής ακούραστης πάλης μας, δεν μεσολαβούν τα συμφέροντα των μεγάλων ομίλων, των κάθε λογής χαρτογιακάδων των λόμπι, των κορακιών, των funds.

Δεν μεσολαβούν οι αιματοβαμμένες σημαίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ» συμπλήρωσε.

Ο Δ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε στους αγώνες του εργατικού-λαϊκού και φοιτητικού κινήματος του προηγούμενου διαστήματος και επισήμανε ότι «είναι μακρύς ο κατάλογος όλων των αγωνιστικών στιγμών που έκαναν το περιβόητο 41% της ΝΔ να ξεθωριάζει».

Υπογράμμισε ότι το ΚΚΕ, «σε αντιπαράθεση με τα υπόλοιπα κόμματα της συμπολιτευόμενης “αντιπολίτευσης”, όχι μόνο πιστεύει στη δύναμη του λαού και επιδιώκει την ενεργή παρέμβασή του στις εξελίξεις, αλλά κυρίως μπορεί να εξηγήσει ότι ο κόσμος των πολέμων, της φτώχειας, των ανισοτήτων και της εκμετάλλευσης δεν είναι μονόδρομος».

«Όσα ζούμε το τελευταίο διάστημα -ας μας επιτραπεί ο προστακτικός τόνος- επιβάλλουν ο λαός και η νεολαία και με την ψήφο τους στις ευρωεκλογές και με τη συμμετοχή τους στους αγώνες, να δυναμώσουν ακόμα πιο πολύ το ΚΚΕ.

Γιατί, μόνο με ψήφο στο ΚΚΕ, μπορούν ο λαός και η νεολαία να τιμωρήσουν την ΕΕ, την κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα – δεκανίκια του συστήματος, που συνδιαμορφώνουν και υλοποιούν την αντιλαϊκή πολιτική της» τόνισε.

«Μόνο με ψήφο στο ΚΚΕ μπορεί να καταδικαστεί η ΝΔ, χωρίς η ψήφος να σκορπίσει σε όσους κυβέρνησαν από κοινού μαζί της, σε όσους ψήφισαν τα ίδια νομοσχέδια μαζί της, σε όσους θέλουν να γίνουν Μητσοτάκηδες στη θέση του Μητσοτάκη, απλά με περισσότερη …ενσυναίσθηση!

Η ψήφος στο ΚΚΕ μπορεί να δώσει διέξοδο στη γνήσια ανησυχία δυνάμεων του λαού και της νεολαίας για την άνοδο ακροδεξιών και αντιδραστικών πολιτικών δυνάμεων» είπε ο Δ. Κουτσούμπας.

«Στην Ελλάδα, υπάρχει επιλογή για το λαό και τη νεολαία και είναι το ΚΚΕ και η ενίσχυσή του, μπορεί να δώσει ακόμα μεγαλύτερη δύναμη στον λαό και τη νεολαία και εκεί που παίρνονται οι αντιλαϊκές αποφάσεις και εκεί που τελικά ανατρέπονται στους δρόμους του αγώνα» πρόσθεσε.

Επισήμανε ότι «αυτό που κρίνεται και την επόμενη μέρα, αυτό που θα κάνει την διαφορά, είναι η ενίσχυση του ΚΚΕ» σημειώνοντας ότι αυτό οι φοιτητές το γνωρίζουν καλά «γιατί “άλλαξαν τα δεδομένα” και πήραν την κατάσταση στα χέρια τους και οργάνωσαν τον αγώνα τους με τα μέλη του ΚΚΕ και την ΚΝΕ που ήταν πάντα μπροστά».

Αναφέρθηκε στις «μεγαλειώδεις διαδηλώσεις αλληλεγγύης στο λαό της Παλαιστίνης και ενάντια στην εμπλοκή της χώρας στη σφαγή και τη στήριξη στο κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ από την κυβέρνηση, τα υπόλοιπα κόμματα που συναινούν και τις ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ», και στις μεγάλες φοιτητικές κινητοποιήσεις «ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια και την εμπορευματοποίηση της ανώτατης εκπαίδευσης».

«Αντίστοιχα, έτσι κάνατε δική σας υπόθεση το να μη συγκαλυφθεί το έγκλημα στα Τέμπη. Με τις μεγαλειώδεις διαδηλώσεις και δράσεις σας, τις μεγάλες απεργίες μαζί με τους εργάτες» πρόσθεσε.

«Αυτό που αποδείχθηκε αυτά τα δύο χρόνια με την Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας, είναι η δύναμη του συλλογικού οργανωμένου αγώνα» είπε ο Δ. Κουτσούμπας και τόνισε, μεταξύ άλλων, την αναγκαιότητα ισχυροποίησης του φοιτητικού κινήματος σε συντονισμό με το εργατικό κίνημα, τα εργατικά σωματεία.

Είπε ότι ενόψει των φοιτητικών εκλογών η κυβέρνηση «έχει στήσει παιχνίδι αποπροσανατολισμού για να αποφύγει τη συζήτηση γύρω από τα πραγματικά προβλήματα. Γι’ αυτό και θέλει να νομιμοποιήσει την πολιτική της στηρίζοντας τη ΔΑΠ και ποντάροντας στην αποχή. Γι’ αυτό και εντείνει την καταστολή, τις συνδικαλιστικές διώξεις, τη συκοφάντηση του φοιτητικού κινήματος».

«Όμως, η νέα γενιά και στη χώρα μας, αλλά και σε όλο τον πλανήτη, μπορεί και τους χαλάει τα σχέδια» σημείωσε, καλώντας σε εκ νέου ανάδειξη της Πανσπουδαστικής Κίνηση Συνεργασίας σε πρώτη δύναμη στις φοιτητικές εκλογές της 22ας Μαΐου.

Αναφερόμενος στις ευρωεκλογές, είπε ότι η νεολαία μπορεί να στείλει «ένα μεγάλο μήνυμα ελπίδας και νεανικής αντεπίθεσης, αλλά και ένα μεγάλο κάλεσμα προς τους χιλιάδες νέους και νέες να συμμετέχουν μαζικά στις ευρωεκλογές και να κάνουν αυτό που φοβάται το σύστημα και τα κόμματά του, να ψηφίσουν ΚΚΕ».

Υπογραμμίζοντας την κρισιμότητα των στιγμών αλλά και της στάσης που θα κρατήσει ο καθένας και η καθεμία, ο Δ. Κουτσούμπας, σημειώνοντας πως «αναγνωρίζουμε πως υπάρχουν χιλιάδες νέοι άνθρωποι που είναι αηδιασμένοι και απογοητευμένοι από το σάπιο αστικό πολιτικό σύστημα» υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, «μην απέχετε, μην κάνετε τη χάρη σε αυτόν τον εσμό του συστήματος. Αυτό δεν είναι επιλογή, ειδικά σε αυτή την εποχή που υπάρχει πολύ σκοτάδι, αλλά και σημαντικές αχτίδες ελπίδας».

«Είναι η ώρα να σηκωθούμε και να παλέψουμε όχι μόνο για την επιβίωσή μας, για να καταφέρουμε έστω κάποιες στιγμές χαράς που είναι προφανώς απαραίτητο. Είναι η ώρα να σηκωθούμε και να παλέψουμε για να ομορφύνει η ζωή όλων.

Εμπιστευτείτε το ΚΚΕ και δεσμευόμαστε ότι όλες μας τις δυνάμεις θα τις δώσουμε για να είναι η κάθε μέρα και μια μάχη κόντρα σε ό,τι μας πνίγει» τόνισε, καταλήγοντας, ο Δ. Κουτσούμπας.

Στην εκδήλωση χαιρέτισαν ακόμα οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές Κώστας Γουλιάμος, καθηγητής, τακτικό μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών και τ. Πρύτανης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου και Νίκη Χρονοπούλου, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ και του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ