today-is-a-good-day
27.8 C
Athens

Δ.Κουτσούμπας: Να σταματήσει η βαρβαρότητα σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού και η στήριξη στο κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στη σημερινή του ομιλία στη Βουλή επί του νομοσχεδίου για την Υγεία, απευθυνόμενος στον υπουργό Υγείας, ‘Αδωνι Γεωργιάδη, είπε ότι «όταν οι γιατροί, οι υγειονομικοί, μέσω των σωματείων τους στα Νοσοκομεία καταγγέλλουν την πολιτική της εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης των δημόσιων νοσοκομείων, όπως κάνει το Σωματείο των Εργαζομένων στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας, όπως είναι ο Ευαγγελισμός, το μόνο που έχετε να πείτε είναι ότι είναι ψυχασθενείς! Το λιγότερο που έχω να σας πω είναι ότι είναι απαράδεκτο να κάνετε πολιτική αντιπαράθεση με τέτοιους όρους».

«Βέβαια, ο καθένας έχει τις προτεραιότητες και τις αξίες του, έτσι κι εσείς τις δικές σας. Γι’ αυτό κι άλλωστε εσείς επιλέξατε να περάσετε την Παγκόσμια Μέρα Υγείας στο Ισραήλ, παρέα με τον ομόλογό σας, δεν μπορώ καν να πω “υπουργό Υγείας”, γιατί μόνο τέτοιος δεν μπορεί να είναι ο υπουργός ενός κράτους που συμμετέχει στην γενοκτονία αμάχων, κυρίως παιδιών. Μας χαρίσατε μάλιστα και μια μακροσκελή ανάρτηση με τις εμπειρίες σας από αυτό το ταξίδι και μας είπατε να “αφήσουμε τον αντισημιτισμό” και να διδαχτούμε από το Ισραήλ που έχει κάνει τα νοσοκομεία του εδώ και χρόνια επιχειρήσεις» είπε, καταγγέλλοντας την στάση του Α. Γεωργιάδη και πρόσθεσε:

«Το να κάνετε μαθήματα, κύριε Γεωργιάδη, στον ελληνικό λαό για τον αντισημιτισμό είναι κάπως σαν τις διαφημίσεις αυτών των στοιχηματικών εταιρειών στην τηλεόραση που στέλνουν μηνύματα κατά του εθισμού στον τζόγο. Δικός σας, όμως, ο Γολγοθάς να πρέπει να δίνετε διαπιστευτήρια μέρα-νύχτα στα ισραηλινά λόμπι, εξαιτίας του παρελθόντος σας και δεν μας αφορά καθόλου, ειλικρινά.

Επειδή, όμως, πιάσατε στο στόμα σας και τον παλαιστινιακό λαό στην Γάζα, λέγοντας ότι θα μπορούσαν με τα χρήματα από τη διεθνή βοήθεια να έχουν φτιάξει νοσοκομεία και πανεπιστήμια, αντί να εξοπλίζονται για να κάνουν αντίσταση στον κατακτητή τους, να σας ενημερώσω ότι έφτιαξαν και τέτοια. Μόνο που τα ισοπέδωσαν όλα μέσα σε 6 μόλις μήνες οι κολλητοί σας, οι εγκληματίες του Νετανιάχου. Και επειδή ο υπουργός που συναντήσατε σάς έδωσε κι ένα κάδρο με τις φωτογραφίες των ισραηλινών ομήρων, για τους οποίους και εμείς αγωνιούμε και απαιτούμε την απελευθέρωσή τους, και είπατε ότι θα το βάλετε «να κοσμεί» το γραφείο σας, θα σας δώσω κι εγώ μια εικόνα με το ισοπεδωμένο νοσοκομείο Αλ Σίφα, το μεγαλύτερο που λειτουργούσε στη Γάζα, μέσα στο οποίο σφαγιάστηκαν τουλάχιστον 400 Παλαιστίνιοι, που δεν ήταν της Χαμάς, ανάμεσά τους γιατροί, ασθενείς, έγκυες και παιδιά. Ας το βάλετε κι αυτό να «κοσμεί» το γραφείο σας και να νιώθετε περήφανος για τα εγκλήματα αυτά που με αυτό τον τρόπο υποστηρίζετε».

Παίρνοντας τον λόγο ο Α. Γεωργιάδης είπε απευθυνόμενος στον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ «θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Γραμματέα του ΚΚΕ, για τις εκτενείς αναφορές που έκανε στο ταξίδι μου στο Ισραήλ, και τις απόψεις μου για το Ισραήλ. Είναι σημαντικό ότι μπορούμε να μελετούμε και να διαβάζουμε ο ένας τι λέει ο άλλος. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ διότι αντιμετωπίσατε με πολύ σεβασμό το θέμα παλαιότερης στάσης μου, όπως το είπατε ευγενικά-θα ήταν και λίγο περίεργο να μην με θεωρούν αντισημίτη οι ίδιοι οι Εβραίοι και να με θεωρεί αντισημίτη ο ΣΥΡΙΖΑ ή Νέα Αριστερά ή κάποιος άλλος εδώ και νομίζω ότι ήσασταν πολύ ευγενής».

«Ναι κύριε Γραμματέα, από ένα κράτος τόσο προηγμένο όσο το Ισραήλ, στον τομέα ειδικά της υγείας, έχουμε πάρα πολλά να διδαχθούμε. Ίσως να μην το γνωρίζετε αλλά με όλους τους διεθνείς δείκτες, το σύστημα υγείας του Ισραήλ, είναι μέσα στα τέσσερα πρώτα. ‘Αρα έχουμε να διδαχθούμε πολλά από αυτούς», είπε ο ‘Αδωνις Γεωργιάδης και πρόσθεσε: «ως προς το ζήτημα του πολέμου στη Γάζα, εγώ δεν ταυτίζω την Χαμάς με τον Παλαιστινιακό λαό. Είναι για μένα δύο διαφορετικά πράγματα. Η Χαμάς είναι μια τρομοκρατική οργάνωση. Είπατε ότι κι εσείς αγωνιάτε για τους Εβραίους πολίτες που είναι αιχμάλωτοι. Αιχμάλωτοι από ποιον; Από τη Χαμάς, η οποία με μια τρομοκρατική ενέργεια, τους άρπαξε μέσα από τα σπίτια τους. Πολλούς σκότωσε τα παιδιά τους. Και έβαλε τους γονείς να το βλέπουνε. ‘Αρα για μένα οποιοδήποτε είδους, έστω και έμμεση υποστήριξη στους τρομοκράτες της Χαμάς, είναι παντελώς αδιανόητη. Αυτό είναι άσχετο με τους Παλαιστίνιους. Οι Παλαιστίνιοι δεν είναι προφανώς όλοι Χαμάς. Αλίμονο. Και κανένας λογικός άνθρωπος δεν χαίρεται να σκοτώνονται αθώοι άνθρωποι. Πόσο μάλλον παιδιά. Η Ελλάδα λέει ότι πρέπει να υπάρξει ειρήνη στην περιοχή και απόλυτος σεβασμός, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Δεν ξεχωρίζουμε την αξία της ανθρώπινης ζωής. Θα μου επιτρέψετε όμως να πω ότι, έγινε ένα πολύ βαρύ τρομοκρατικό χτύπημα σε ένα κράτος. Αλήθεια, πιστεύετε ότι αν αυτό το κράτος δεν ήταν το κράτος του Ισραήλ και ήταν η Σοβιετική Ένωση και είχε επιτεθεί κάποιος σε αυτό το κράτος με τον τρόπο που επιτέθηκε η Χαμάς, δεν θα είχε αντιδράσει η Σοβιετική Ένωση; Υπάρχει κράτος στον κόσμο που δεν θα αντιδρούσε στο τρομοκρατικό χτύπημα, που δέχθηκε το Ισραήλ; Όσον αφορά το νοσοκομείο Αλ Σίφα, ίσως έχει διαλάθει της προσοχής σας ότι από κάτω βρέθηκαν σήραγγες της Χαμάς και πυρομαχικά της Χαμάς, άρα εκεί η κατάσταση είναι πολύ πιο μπλεγμένη. Και ναι, η Ελλάδα στηρίζει τη στρατηγική της συμμαχία με το Ισραήλ».

Απαντώντας στον υπουργό Υγείας, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ είπε «καταλαβαίνουμε το μεγάλο ζόρι που τραβάει ο κ. υπουργός, και τον Γολγοθά, όπως είπα στην ομιλία μου, που έχει να διανύσει για να υποστηρίξει αυτές τις θέσεις.Το ζήτημα είναι ότι το κοινοβούλιο πρέπει να έχει ξεκάθαρη θέση κ.Γεωργιάδη, όπως έχει και ο ελληνικός λαός, ότι ο Παλαιστινιακός λαός υποφέρει αυτή τη στιγμή, ο Παλαιστινιακός λαός υποφέρει πολλές δεκαετίες. Το Ισραήλ προκάλεσε κατοχή, προκάλεσε φυλακίσεις, τραυματισμούς, δολοφονίες. Είναι εκατοντάδες χιλιάδες οι νεκροί Παλαιστίνιοι άσχετα σε ποια οργάνωση ανήκουν, αν είναι στη Χαμάς, αν είναι στη Φατάχ, αν είναι στο Μέτωπο Απελευθέρωσης της Παλαιστίνης, αν είναι ανεξάρτητοι, αν ψηφίζουν οποιοδήποτε άλλο κόμμα εκεί, γιατί όλα αυτά τα κόμματα κατεβαίνουν, όπως ξέρετε, στις εκλογές στο Παλαιστινιακό κράτος, το οποίο η Ελληνική Βουλή το έχει αναγνωρίσει, ως ανεξάρτητο κράτος και είναι μέλος του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών πολλές δεκαετίες τώρα – δίπλα στο Ισραήλ το οποίο είναι μια κατοχική δύναμη – και έχει υποστεί τα πάνδεινα.

Είναι γεγονός ότι μια τέτοια οργάνωση η Χαμάς, όπως την είπατε “τρομοκρατική”, πήγε κι έκανε αυτή την ενέργεια. Ξέρετε ότι οι θέσεις μας είναι η μέρα με τη νύχτα και ιδεολογικά και πολιτικά και για τις μορφές πάλης που χρησιμοποιούν τέτοιες οργανώσεις και το έχουμε δηλώσει ξεκάθαρα, ότι αντίθετα δημιουργούν πολλά ζητήματα.

Αλλά αυτό το ζήτημα είναι άλλο, όπως και η ανάγκη απελευθέρωσης των ομήρων, να πάνε σώοι στα σπίτια τους όσοι πιάστηκαν εκεί, πόσοι έχουν μείνει 100, 75 ακόμα, γιατί για τέτοιο αριθμό μιλάμε, και το τρομοκρατικό χτύπημα που έγινε τις πρώτες μέρες.

Κι άλλο είναι αυτό το άλλοθι που δίνετε, και συνεχίζετε ακόμα και σήμερα να δίνετε, ως δήθεν “αυτοάμυνα του Ισραήλ”, μετά από τόσους μήνες, με 40.000 περίπου επιβεβαιωμένους νεκρούς, εκ των οποίων η πλειοψηφία είναι παιδιά και γυναίκες, είναι άμαχοι. Και αυτοί είναι οι Παλαιστίνιοι, αυτοί δεν είναι Χαμάς, αυτοί ψηφίζουν όλα τα κόμματα που συμμετέχουν στην παλαιστινιακή Βουλή και στη Δυτική Όχθη και στη Γάζα και παντού. Και δε δικαιολογείται το γεγονός, ότι επειδή ο Παλαιστινιακός λαός στη Γάζα επέλεξε τη Χαμάς τότε να την έχει τοπική κυβέρνηση, να γίνεται αυτό το όργιο της τρομοκρατίας, εκτός απ’ τα συνεχιζόμενα μέτρα κατοχής, φυλακίσεων που δέχεται ο Παλαιστινιακός λαός. Είναι σε αντίθεση με τη συνείδηση, τη λογική και την αλληλεγγύη που δείχνει ο Ελληνικός λαός.

Βεβαίως, πείρα να πάρετε απ’ όλο τον κόσμο, και από το Ισραήλ και από όποιον θέλετε, και από τους Παλαιστίνιους πως χτίσανε μέσα σε συνθήκες κατοχής αυτά τα νοσοκομεία και πως αναγκάζονται να μην μπορούν πλέον να περιθάλψουν τα παιδιά, τα μωρά που σκοτώνονται εκεί και ψυχορραγούν. Δίπλα σας ήταν, όταν πήγατε εκεί.

Αλλά, τη στιγμή που πήγατε για να έρθετε εδώ μετά να εξάρετε το Ισραήλ που έκανε επιχειρήσεις στα δημόσια νοσοκομεία και να μας το λέτε ως παράδειγμα, την ώρα που δεν μπορεί να περιθάλψει ανθρώπους δικούς του μέσα στο Ισραήλ, γιατί το 30% είναι αραβικός πληθυσμός εκεί, είναι Παλαιστίνιοι παρότι είναι Ισραηλινοί πολίτες, και το ξέρετε πάρα πολύ καλά, και τους κυνηγάει, όπως είναι και βουλευτές του Κομμουνιστικού Κόμματος κι άλλων κομμάτων οι οποίοι βρίσκονται στις φυλακές και δεν μπορούν να πάνε στο Κοινοβούλιο γιατί είπαν ότι πρέπει να σταματήσει ο πόλεμος. Έλεος δηλαδή! Που θα φτάσουν; Κάνουμε μια κοινωνία αγρίων, απανθρώπων. Αυτή η βαρβαρότητα πρέπει να σταματήσει. Τελεία και παύλα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ