16.4 C
Athens

Π.Μαρινάκης: Δεν αυξάνονται τα όρια συνταξιοδότησης. Δεν καταργείται το μεταφορικό ισοδύναμο

«Η κυβέρνηση δεν νομοθετεί με βάση το τι ψήφισαν οι επιμέρους επαγγελματικές κατηγορίες. Και αυτό αποδεικνύεται από το ότι η οικονομική πολιτική οδηγεί σε σταδιακή αύξηση των εισοδημάτων για το σύνολο των Ελλήνων πολιτών. Αλλοίμονο αν υπήρχε κυβέρνηση που νομοθετούσε με τέτοια κριτήρια» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης απαντώντας σε ερώτηση για το φορολογικό νομοσχέδιο κατά την σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Επισήμανε ότι η δημόσια διαβούλευση έχει πολύ μεγάλη αξία και πολύ μεγάλη σημασία. «Θα ακούσουμε τις απόψεις τις προτάσεις , τις παρατηρήσεις και των υπόλοιπων κομμάτων και των επιστημονικών φορέων και των πολιτών. Δεν θα παρεκκλίνουμε από την κεντρική φιλοσοφία του νομοσχεδίου, όμως θα εξετάσουμε σημειακές παρεμβάσεις» είπε.

Επίσης σημείωσε ότι δεν υπάρχει καμία διάθεση εκδικητικότητας, συμψηφισμού, στοχοποίησης των ελεύθερων επαγγελματιών.

«Είναι μια συνολική φορολογική παρέμβαση, με στόχο την περεταίρω αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής» ανέφερε υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για μια δικαιότερη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών η οποία θα οδηγήσει σε αύξηση εσόδων που θα χρησιμοποιηθούν στην υγεία και την παιδεία.

Ο Παύλος Μαρινάκης διέψευσε ότι καταργείται το μεταφορικό ισοδύναμο και ότι θα υπάρξει αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης.

«Δεν καταργείται το μεταφορικό ισοδύναμο στα νησιά. Κατηγορηματικά το λέμε αυτό. Δεν υπάρχει καμία τέτοια περίπτωση, ούτε τέτοια συζήτηση. Επίσης δεν υπάρχει καμία περίπτωση αύξησης των ορίων συνταξιοδότησης. Και δεν είπε αυτό ο κ. Τσακλόγλου» τόνισε σημειώνοντας ότι ο υπουργός αναφέρθηκε σε μια συζήτηση που θα γίνει το 2027, χωρίς να προαναγγέλλει το οτιδήποτε.

Επιπλέον διέψευσε κατηγορηματικά ότι συμπεριλαμβάνονται στις συζητήσεις με την Τουρκία οι navtex και είπε ότι είναι τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης όπως περιγράφονται από το 2010 και συζητούνται από τις δύο αντιπροσωπείες. «Δεν υφίσταται τίποτα από αυτό που αναφέρεται στο δημοσίευμα της Χουριέτ» είπε.

«Έχουμε μια πολύ ισχυρή δημοκρατία στη χώρα που η ελευθερία έκφρασης είναι κατοχυρωμένη και την οποία έχουμε καθήκον να διαφυλάττουμε. Χωρίς να γνωρίσουμε το περιεχόμενου του φακέλου δικογραφίας σε κάθε σύλληψη ή προσαγωγή δεν μπορούμε να κάνουμε αποσπασματικά κάποιο σχόλιο. Ούτε είναι δική μας δουλειά ούτε να δικαιολογήσουμε ούτε να κατηγορήσουμε την οποιαδήποτε επιχειρησιακή ενέργεια» είπε απαντώντας σε ερώτηση για το συμβάν με τον πολίτη που ύψωσε την παλαιστινιακή σημαία.

Για την υπόθεση με το θάνατο του Ρομά, σημείωσε ότι γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες από τη δικαιοσύνη για να φανεί τι έγινε.

Επίσης είπε ότι είναι καθήκον όλων να μην υπάρχει ψήγμα ρατσισμού, υπογραμμίζοντας ότι η συντριπτική πλειοψηφία των αστυνομικών και συνολικά των σωμάτων ασφαλείας δεν έχουν επιδείξει τέτοια συμπεριφορά, δεν έχουν τέτοια κίνητρα, ίσα ίσα αντιμετωπίζουν με σεβασμό τους πολίτες.

Κληθείς να σχολιάσει το τουίτ του κ. Κασσελάκη ανέφερε: «Χρειάζεται λίγο περισσότερη σοβαρότητα ειδικά όταν αντιμετωπίζουμε τόσο σημαντικά θέματα, όπως η εισαγομένη ακρίβεια».

«Με τσιτάτα, με συνθήματα και με λαϊκίστικη και παλιακή λογική δεν λύθηκε κανένα πρόβλημα» τόνισε.

«Το αν ο πρωθυπουργός είναι δίπλα στους πολίτες, το αν ασχολείται με τα προβλήματά τους το αποδεικνύουν οι πολιτικές που εφαρμόζει η κυβέρνηση και η συνέπεια λόγων και έργων, το γεγονός ότι αυτά που έλεγε προεκλογικά εφαρμόζονται μετεκλογικά. Όλα τα μέτρα στήριξης που έχουν κρατήσει όρθια την ελληνική κοινωνία, οι αυξήσεις στους δημοσίους υπαλλήλους, τα έκτακτα μέτρα για τη στήριξη των πιο αδύναμων. Αυτά είναι πιο χρήσιμα για την κοινωνία παρά οι συνεχείς αναρτήσεις, βίντεο και τουιτς χωρίς ουσία. Δεν έχει να κερδίσει τίποτα ένας νέος πολιτικός αρχηγός να πολιτεύεται με αυτό τον τρόπο» ανέφερε.

Τέλος σε ερώτηση για την αναθεώρηση του συμφώνου σταθερότητας είπε ότι η χώρα θεωρεί ότι χρειάζεται να αναθεωρηθεί ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζεται η διαχείριση φυσικών καταστροφών, η διαχείριση του μεταναστευτικού σημειώνοντας ότι επίκεινται οι σχετικές αποφάσεις για την αναθεώρηση του Συμφώνου Σταθερότητας.

«Η πολιτική της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη που αυξάνει το ΑΕΠ της χώρας και μειώνει το λόγο του χρέους προς το ΑΕΠ αποδεικνύει ότι η πολιτική αυτή αποδίδει» είπε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ