today-is-a-good-day
27.5 C
Athens

Ποιες είναι οι προτεραιότητες Μητσοτάκη για την επόμενη τετραετία

Στις προτεραιότητες της ΝΔ την επόμενη τετραετία θα εστιάσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην τελική ευθεία των εκλογών, θέτοντας σε πρώτο πλάνο το πρόγραμμα του κόμματος του και αφήνοντας την τοξικότητα στην άκρη, μήπως και μπει ένα τέλος στον κύκλο του θυμού και της οργής που έχει ανοίξει εδώ και πολλά χρόνια…

Στην προμετωπίδα του «γαλάζιου» σχεδίου βρίσκονται η αύξηση των μισθών και των συντάξεων, η μείωση των φόρων και των εισφορών αλλά και συγκεκριμένες παρεμβάσεις για τον εκσυγχρονισμό τους κράτους.

Του Κώστα Πασίση 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στο Reuters αναφέρθηκε στους στόχους του σε περίπτωση νίκης στις εκλογές της 25ης Ιουνίου, χαρακτηρίζοντας ως κορυφαία προτεραιότητα την αναβάθμιση του Συστήματος Υγείας.  Ενώ πρόσθεσε και την απόκτηση της επενδυτικής βαθμίδας, που θα δώσει δυναμική στην οικονομία της χώρας.

«Νομίζω ότι αυτό είναι κάτι που είναι απολύτως εφικτό μέσα στους πρώτους μήνες μετά τις εκλογές», υπογράμμισε χαρακτηριστικά. 

Ο ίδιος έθεσε επίσης έναν μεγαλεπήβολο στόχο, που κανείς Πρωθυπουργός, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, δεν κατάφερε ούτε καν να αγγίξει και όχι να πιάσει…

«Η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής θα βοηθήσει την Ελλάδα να επιτύχει τους στόχους της και να βρει πόρους για την εφαρμογή κοινωνικών πολιτικών» ανέφερε δεσμευόμενος ότι θα δώσει έμφαση σε αυτό το μεγάλο κεφάλαιο της παραοικονομίας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προβάλλει  θετική ατζέντα και επικεντρώνει  τον λόγο του στην ανάγκη των μεταρρυθμίσεων την τελευταία εβδομάδα πριν τις εκλογές, έχοντας συγκεκριμένη στόχευση.

Πρώτον να πείσει τους τελευταίους  αναποφάσιστους ψηφοφόρους προτάσσοντας την αισιοδοξία και τις μελλοντικές προοπτικές ανάπτυξης της χώρας, αν υπερψηφιστεί η ΝΔ. 

Δεύτερον  Να δώσει την εντύπωση ότι υπάρχει στα σκαριά μια δυναμική κυβέρνηση, που έχει συγκεκριμένο όραμα για τον τόπο.

Τρίτον να αποσπάσει την προσοχή της κοινής γνώμης από τα αδύναμα σημεία και της αστοχίες της κυβέρνησης της ΝΔ, στα οποία κάνει focus η αντιπολίτευση, αν και όπως φάνηκε στις εκλογές οι πολίτες ζύγισαν τα υπέρ και τα κατά και αποφάνθηκαν… 

Ψηλά το μεταναστευτικό

Η ασύλληπτη τραγωδία στα ανοικτά της Πύλου επανάφερε στο προσκήνιό με δραματικό τρόπο το μεταναστευτικό πρόβλημα.

Το συγκεκριμένο θέμα θα είναι ψηλά στις ομιλίες του προέδρου της ΝΔ την τελευταία εβδομάδα και ο βασικός λόγος είναι ότι η προηγούμενη κυβέρνηση έχει αφήσει θετικό αποτύπωμα στη διαχείριση του.

Δεν είναι τυχαίο ότι στα Δωδεκάνησα η ΝΔ συγκέντρωσε 50%, 49,93 για την ακρίβεια, καταγράφοντας το υψηλότερο ποσοστό σε όλη τη χώρα.

Αντίστοιχα ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε  ποσοστό 14,89% , που είναι από τα χαμηλότερα ποσοστά του…

Επισημαίνεται ότι οι κάτοικοι των Δωδεκανήσων έζησαν ακραίες καταστάσεις με προσφυγές και μετανάστες και έχουν μέτρο σύγκρισης…

Όπως τονίζουν πηγές από την Πειραιώς, η Ελλάδα  τα τελευταία 4 χρόνια εφάρμοσε μια αυστηρή, αλλά δίκαιη πολιτική. Φυλάσσοντας αποτελεσματικά τα χερσαία και θαλάσσια σύνορά της κατάφερε να αποθαρρύνει τους διακινητές και να μειώσει τις ροές από τα τουρκικά παράλια. 

Ταυτόχρονα, με την ενίσχυση των μέσων και την αύξηση των περιπολικών του Λιμενικού Σώματος κατάφερε να πραγματοποιεί αποτελεσματικές επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης και να σώζει χιλιάδες ανθρώπους που κινδύνευαν στη θάλασσα. Το 2015, στις εποχές των ανοιχτών συνόρων, το 75% των παράτυπων μεταναστών που εισήλθαν στην Ευρώπη είχαν περάσει από τα ελληνικά σύνορα, ενώ σήμερα το ποσοστό αυτό είναι κάτω του 10%. Μόνο πέρυσι, το Λιμενικό έσωσε παραπάνω από 2.500 ανθρώπους στη θάλασσα.

Απ ότι φαίνεται ο πρόεδρος της ΝΔ εστιάζει στο μεταναστευτικό γιατί θεωρεί ότι έχει συγκριτικό πλεονέκτημα σε σχέση με ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ.

Παράλληλα επιδιώκει  να προσελκύσει ψήφους από την Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου που έχει κάνει σημαία της τον αντιμεταναστευτικό λόγο. Ενώ θέλει να  εμφανιστεί ως ο πιο «σοβαρός» υποψήφιος σε ζητήματα που αφορούν την ασφάλεια και τη μετανάστευση….

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ