today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

“Κενό γράμμα οι εξαγγελίες της ΝΔ”, δηλώνει η Ε.Αχτσιόγλου

«Το Μεσοπρόθεσμο που κατέθεσε η ΝΔ, για το τι θα κάνει τα επόμενα τρία χρόνια, έχει συγκεκριμένες παραδοχές που είναι αντίθετες με τις προεκλογικές της εξαγγελίες», δήλωσε η Έφη Αχτσιόγλου στο “Kontra Channel”.

 

Συνεχίζοντας εξήγησε, μεταξύ άλλων, ότι «παραδοχές της ΝΔ στο Μεσοπρόθεσμο είναι πως ουσιαστικά θα υπάρξει μείωση των πραγματικών μισθών των δημοσίων υπαλλήλων, ότι θα υπάρξει μείωση των κρατικών δαπανών, δηλαδή θα δίνονται λιγότερα για τα αναλώσιμα στα νοσοκομεία και για άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου, ότι δεν θα υπάρξει η αύξηση που λέει στον ιδιωτικό τομέα αλλά, αντιθέτως, μία πενιχρή αύξηση σε όρους αγοραστικής δύναμης της τάξης του 1%, καμία σχέση δηλαδή με το 25% αύξησης του μέσου μισθού που ισχυρίζεται η ΝΔ».

 

Σημείωσε, παράλληλα, ότι «όσα εξαγγέλλονται προεκλογικά από τη ΝΔ δεν έχουν ενταχθεί στο Μεσοπρόθεσμό της, κατ’ ουσία οι εξαγγελίες της είναι ένα κενό γράμμα, είναι υποκριτικές. Οι πολιτικές θέλουν και αντίστοιχη κατεύθυνση των χρημάτων του κράτους για να υποστηριχθούν. Δεν αρκεί να λες “θέλω να ενισχύσω τη δημόσια υγεία”, αν δεν προβλέψεις κονδύλια για να την ενισχύσεις. Δεν υπάρχουν προβλέψεις από τη ΝΔ για τη χρηματοδότηση αυτών των ενεργειών. Υπάρχει μία επιχείρηση εξαπάτησης των πολιτών. Μιλάει μόνο με όρους ευχών που ακούγονται ωραία».

 

Η κ. Αχτσιόγλου υπογράμμισε, ακόμα, πως «ο πληθωρισμός τα τελευταία δύο χρόνια έχει λειτουργήσει ως ένας κρυφός φόρος. Η ΝΔ κράτησε σταθερό τον συντελεστή του ΦΠΑ και η ελληνική κοινωνία υπέστη μία οικονομική αφαίμαξη που φτάνει τα 6 δισ., μία λεηλασία του εισοδήματος των πολιτών, κυρίως των λαϊκών και μεσαίων στρωμάτων γιατί αυτούς πλήττουν οι έμμεσοι φόροι».

 

Ανέφερε επίσης ότι «το μέτωπο μας είναι η Δεξιά, ο αγώνας μας και το αντιπαραθετικό μας σχέδιο αφορούν τη ΝΔ. Αυτά τα δύο σχέδια συγκρούονται», ενώ για το ΠΑΣΟΚ σχολίασε ότι «λειτουργεί ως συμπληρωματικός πόλος προς τη ΝΔ και όχι ως αντιπαραθετικός. Το ΠΑΣΟΚ τα τελευταία 4 χρόνια στη Βουλή ψήφισε το 70% των νομοσχεδίων της ΝΔ και μέχρι πριν λίγο καιρό έλεγε ότι άνετα θα μπορούσε να συγκυβερνήσει με τη ΝΔ χωρίς τον κ. Μητσοτάκη αρχηγό».

 

Σε συνέντευξή της στο “Πρώτο Πρόγραμμα” η κ. Αχτσιόγλου τόνισε ότι «με κυβέρνηση τη ΝΔ θα συνεχιστεί ο φαύλος κύκλος της ακρίβειας και της συρρίκνωσης του διαθέσιμου εισοδήματος των πολιτών».

 

Επισήμανε, τέλος, πως «έχουμε καταθέσει ένα πολύ συγκεκριμένο πρόγραμμα, ώστε οι πολίτες να γνωρίζουν ότι η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ είναι μία θετική ψήφος για να μειωθεί ο ΦΠΑ, μία θετική ψήφος για να προστατευθεί η πρώτη κατοικία από τους πλειστηριασμούς, μία θετική ψήφος για να μπορέσουμε να ενισχύσουμε σοβαρά τη δημόσια υγεία, μία θετική ψήφος για να ενισχυθούν άμεσα οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα, όχι μόνο με αύξηση του κατώτατου στα 880 ευρώ αλλά και με το ξεπάγωμα των τριετιών και τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας και στο Δημόσιο με οριζόντια αύξηση 10%, καθώς και για να υπάρχει τιμαριθμική αναπροσαρμογή των μισθών τα επόμενα χρόνια».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ