today-is-a-good-day
17.2 C
Athens

Κ.Μητσοτάκης: Το ζητούμενο πλέον είναι η χώρα να έχει μία ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση στις 26 Ιουνίου

«Το ζητούμενο πλέον είναι η χώρα να έχει μία ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση στις 26 Ιουνίου. Κάτι που για να συμβεί πρέπει όσοι μας ψήφισαν τον Μάιο να το επαναλάβουν. Να επιβεβαιώσουν την επιλογή τους, ώστε να γίνει πραγματικότητα. Γιατί τίποτα δεν έχει κριθεί», υπογραμμίζει ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Παραπολιτικά».

Επαναλαμβάνει ότι η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση με ασφαλή πλειοψηφία για την προώθηση των αλλαγών που θα βελτιώσουν τη ζωή των πολιτών και χαρακτηρίζει μονόδρομο την αυτοδυναμία της ΝΔ.

Ο κ. Μητσοτάκης τονίζει πως αυτό το οποίο επιβραβεύτηκε στις εκλογές του Μαΐου είναι η πολιτική της διαρκούς προσπάθειας για τη βελτίωση της καθημερινότητας, η συνέπεια μεταξύ λόγων και πράξεων και η άσκηση μιας προοδευτικής πολιτικής με ρεαλιστικό σχέδιο και πολλή δουλειά.

Αναγνωρίζει επίσης πως η εκλογική αναμέτρηση κρίθηκε σε μεγάλο βαθμό στην οικονομία αλλά και ότι οι πολίτες διαπίστωσαν πως η κυβέρνηση διαχειρίστηκε αποτελεσματικά απανωτές κρίσεις.

Απορρίπτει κατηγορηματικά οποιαδήποτε αύξηση της φορολογίας την επόμενη τετραετία, μιλά για το «παγκόσμιο φαινόμενο της ακρίβειας το οποίο πράγματι πιέζει πολύ τα νοικοκυριά» και επισημαίνει πως «μόνιμη αντιμετώπιση στην ακρίβεια προκύπτει μόνο από την αύξηση των μισθών. Από τη μείωση της φορολογίας, τη στήριξη του διαθέσιμου εισοδήματος και την αύξηση των συντάξεων».

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρεται επίσης στην επικαιροποίηση αυτού που αποκαλούμε «επιτελικό κράτος», στη διαδικασία Συνταγματικής Αναθεώρησης από το 2025 λέγοντας ότι η επόμενη Βουλή θα είναι προτείνουσα αλλά και για την επαναπροσέγγιση Ελλάδος και Τουρκίας που «περνά μέσα από μια διαφορετική θεώρηση της σχέσης της Τουρκίας με τη Δύση συνολικά».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ