today-is-a-good-day
17.8 C
Athens

Που βάζει τον πήχη ο Μητσοτάκης, για να μην πάμε σε εκλογές τον Αύγουστο

Την επαναβεβαίωση του ηχηρού αποτελέσματος-μηνύματος των εκλογών  της 21ης Μαΐου για ισχυρή αυτοδυναμία και σταθερότητα,  επιδιώκει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος εμφανίζεται να ανακατεύει για τα καλά την εκλογική τράπουλα, με σκληρά διλήμματα, προσκλητήρια σε ψηφοφόρους άλλων κομμάτων και πολιτικές ντρίπλες …. σε ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, στο τερέν των προγραμμάτων.

Του Κώστα Πασίση 

Την επαναβεβαίωση του ηχηρού αποτελέσματος-μηνύματος των εκλογών  της 21ης Μαΐου για ισχυρή αυτοδυναμία και σταθερότητα,  επιδιώκει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος εμφανίζεται να ανακατεύει για τα καλά την εκλογική τράπουλα, με σκληρά διλήμματα, προσκλητήρια σε ψηφοφόρους άλλων κομμάτων και πολιτικές ντρίπλες …. σε ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, στο τερέν των προγραμμάτων.

Μεσούσης της προεκλογικής περιόδου το «γαλάζιο» σχέδιο  στοχεύει στη μέγιστη δυνατή συσπείρωση της ΝΔ, καθώς το κλίμα εφησυχασμού, μετα τη καθολική νίκη της Παράταξης στις τελευταίες εκλογές «αγχώνει» τους επιτελείς.

Άλλωστε το σενάριο της επτακομματικής Βουλής, σε συνδυασμό με τα μπάνια του λαού και τη χαλαρή ψήφο, απασχολεί  την Πειραιώς, που δε θέλει εκπλήξεις μετά το σαρωτικό αποτέλεσμα της πρώτης κάλπης. 

Εξού και το τελευταίο δίλημμα, αυτοδυναμία ή εκλογές τον Αύγουστο, που έβαλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, το οποίο κινείται στη λογική  να μην πάει καμία ψήφος χαμένη από αυτούς που ψήφισαν Νέα Δημοκρατία στις 21 Μαΐου.

Όπως επισημαίνεται  ο πρόεδρος της ΝΔ έθεσε το δίλημμα γιατί πιστεύει ότι η νέα κυβέρνηση χρειάζεται μια σαφή εντολή από τους ψηφοφόρους για να μπορέσει να επιβάλλει το πρόγραμμά της και να λάβει κρίσιμες αποφάσεις στα μεγάλα θέματα που απασχολούν τη χώρα. 

Ταυτόχρονα,  θέλει να αποφύγει τη δημιουργία μιας ασταθούς κυβέρνησης που θα  εξαρτάται από τη στήριξη άλλων κομμάτων στη Βουλή.

Γνωρίζοντας ότι το εν λόγω δίλημμα εμπεριέχει πολιτικό ρίσκο ο αρχηγός της ΝΔ έριξε την ευθύνη μιας τρίτης κατά σειράς εκλογικής αναμέτρησης στο ΠΑΣΟΚ του Νίκου Ανδρουλάκη. 

«…το ΠΑΣΟΚ επιδιώκει αυτή τη στιγμή να είναι στην αντιπολίτευση». Όπως είπε, «δεν κλείσαμε εμείς την πόρτα στο ΠΑΣΟΚ, το ΠΑΣΟΚ έρχεται σήμερα και λέει ότι “και 149 βουλευτές να έχετε, αποκλείεται εγώ να συμπράξω, γιατί θέλω ντε και καλά να είμαι στην αντιπολίτευση. Αποποιούμαι δηλαδή της ευθύνης να συμμετέχω στη διακυβέρνηση της χώρας, διότι το μόνο το οποίο με ενδιαφέρει είναι να διεκδικήσω τα πρωτεία στην Κεντροαριστερά”», επισήμανε με νόημα ο κ. Μητσοτάκης.

Παράλληλα ο πρόεδρος της ΝΔ χαρακτηρίζει τον Νίκο Ανδρουλάκη ως «Τσίπρα χωρίς γραβάτα» και όπως φαίνεται υπονοεί  ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει αλλάξει και είναι ακόμα υπό την επιρροή του ΣΥΡΙΖΑ, με στόχο να τραβήξει την προσοχή των ταλαντευόμενων ψηφοφόρων του προς τη μεριά της ΝΔ

 Μιλώντας στη Θάσο ζήτησε από τα στελέχη του να πείσουν συμπολίτες τους στις εκλογές της 25ης Ιουνίου να ψηφίσουν ΝΔ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ανεβάσει ψηλά στην προεκλογική ατζέντα και τα εθνικά θέματα. 

«Μόνο μία ισχυρή Ελλάδα, με ισχυρή Οικονομία και με ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις μπορεί να διαπραγματευτεί αξιόπιστα με την Τουρκία τη μία βασική γεωπολιτική μας διαφορά, την οριοθέτηση θαλάσσιων ζωνών, δηλαδή της ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο», ανέφερε χαρακτηριστικά, θέλοντας να τονίσει την ανάγκη για συγκρότηση μιας ισχυρής κυβέρνησης.

Επιπλέον ο αρχηγός της ΝΔ κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να αποσύρει από τα ψηφοδέλτια τους υποψηφίους του στη Ροδόπη και στη Ξάνθη, καθώς όπως είπε  υπήρξε παρέμβαση του Τουρκικού Προξενείου προκειμένου να εκλεγούν.

Η ΝΔ θα επιμείνει στο συγκεκριμένο θέμα, αν η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, που έχει γνώση του προβλήματος, δεν προβεί στις δέουσες ενέργειες. 

Τέλος στην Πειραιώς ετοιμάζονται και το debate των πολιτικών αρχηγών, που αναμένεται να γίνει μια συζήτηση επί των πολιτικών προγραμμάτων, με τη ΝΔ να κατηγορεί ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ για υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης…

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ