today-is-a-good-day
21.7 C
Athens

“Aux crus de bourgogne”: Το κλασικό, παραδοσιακό, γαλλικό εστιατόριο στο Παρίσι

Το λατρεμένο και ερωτικό Παρίσι που αποτελεί αγαπημένο προορισμό εκατομμυρίων τουριστών, είναι και ένας αγαπημένος προορισμός καλοφαγάδων. Όταν πας σε αυτή την πόλη, πρέπει να κάτσεις να ψάξεις και να φας παραδοσιακά, θα είναι αμαρτία να πας σε συμβατικές λύσεις, ακόμα κι αν κάποια παραδοσιακά εν τέλει δε σε συγκινήσουν. Το “Αux crus de bourgogne”, στο δεύτερο διαμέρισμα και σε τελείως… μη τουριστική περιοχή, είναι ακριβώς αυτό που μπορεί να έχεις στο μυαλό σου ως ένα κλασικό, παραδοσιακό, γαλλικό εστιατόριο.

Με τη Βουργουνδία στο επίκεντρο, όπως λέει και ο τίτλος που ουσιαστικά μεταφράζεται ως κρασιά Βουργουνδίας, το μικρό μενού έχει πολλές ενδιαφέρουσες και άκρως γευστικές προτάσεις.

Και πατέ και φουα γκρα και σαλιγκάρια και καταπληκτικό καπνιστό σολομό, με το βουτυράκι και το λεμονάκι του και κυρίως με κρέατα που προσέξτε πώς θα τα ζητήσετε αν δε σας αρέσει το… αίμα και νόστιμα επιδόρπια με το μιλ φέιγ του να είναι… ποίημα.

Το περιβάλλον είναι εξαιρετικό, τα κρασιά του το ίδιο, το σκηνικό είναι… ταξιδιάρικο και με νορμάλ για Παρίσι τιμές, που σημαίνει ότι στα 50-60 ευρώ το άτομο με κρασιά κάνεις ένα πλήρες γεύμα, είναι μια πρόταση που επ’ ουδενί πρέπει να προσπεράσετε.

Διαβάστε περισσότερα στο: https://www.kalopernao.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ