today-is-a-good-day
17.6 C
Athens

“Sam”: Το αμερικάνικο μπέργκερ στο Κουκάκι

Τα μπεργκεράδικα στη χώρα κοντεύουν πια να γίνουν όσα και τα σουβλατζίδικα. Όλα με τη χάρη τους, όλα προσπαθούν να εντυπωσιάσουν για να σε κερδίσουν, αλλά το απλό είναι πολλές φορές το πιο καλό. Ο Sam, Σταμάτης στο ελληνικό του, έχει ζήσει χρόνια στις ΗΠΑ, έχει τσικνίσει σε κουζίνες του Μέμφις και αυτό που σου προσφέρει σε ταξιδεύει, δίπλα στο μετρό Συγγρού – Φιξ.

Είναι μάστορας στα δύο βασικά. Στο ψωμάκι που φτιάχνει φυσικά ο ίδιος καθημερινά και στο μπιφτέκι που εννοείται κι αν φτιάχνει καθημερινά ο ίδιος. Ξέρει να ψωνίσει το κρέας και είναι πιστός στην αμερικάνικη συνταγή, σκέτος κιμάς με λίγα καρυκεύματα, όχι πολλά πράγματα.

Αφού έχεις εξασφαλισμένα τα βασικά, σε ποιότητα και γεύση τα τριγύρω είναι τα εύκολα. Αν και ακόμα και το μπέικον το προσέχει, δε βάζει σε καμία περίπτωση τα τυποποιημένα, βάζει αυθεντικό, κανονικό μπέικον.

Ό,τι κι αν δοκιμάσεις από τον κατάλογο σε χορταίνει, το απολαμβάνεις και σε ταξιδεύεις. Κι αν θέλεις και για το αναψυκτικό του το θρυλικό αμερικάνικο Dr. Peppers που θα βρεις εκεί, ήρθε κι έδεσε ένα γεύμα από την άλλη μεριά του Ατλαντικού.

Διαβάστε περισσότερα στο: https://www.kalopernao.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ