today-is-a-good-day
17.2 C
Athens

Πεσκόφ: Στο Κρεμλίνο ο Πούτιν – Έχει ενημερωθεί για τις επιθέσεις με drone στη Μόσχα

Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν εργάζεται στο Κρεμλίνο και έχει ενημερωθεί για τις επιθέσεις με drone στη Μόσχα, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπός του.

«Η εργάσιμη ημέρα του προέδρου ξεκίνησε πολύ νωρίς. Ενημερώθηκε απευθείας από το υπουργείο Άμυνας, τον δήμαρχο της Μόσχας, τον κυβερνήτη της περιφέρειας της Μόσχας και το υπουργείο Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης», δήλωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ο Πεσκόφ επεσήμανε επίσης ότι η ρωσική αντιαεροπορική άμυνα και το υπουργείο Άμυνας έχουν εργαστεί καλά στο να αντιμετωπίσουν την επίθεση και προσέθεσε ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει στο σχεδιασμό να γίνουν σχόλια από τον Πούτιν για την επίθεση με drone, κάτι για το οποίο η Μόσχα κατηγορεί την Ουκρανία.

Νωρίτερα, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας δήλωσε ότι η αντιαεροπορική άμυνα κατέστρεψε οκτώ drones.

Η επίθεση με drones στη Μόσχα σήμερα είναι «η απάντηση» του Κιέβου στα πρόσφατα ρωσικά χτυπήματα στην Ουκρανία, εκτίμησε ο Πεσκόφ.

«Είναι ξεκάθαρο ότι μιλάμε για μια απάντηση από την πλευρά του καθεστώτος του Κιέβου στα πολύ αποτελεσματικά μας χτυπήματα εναντίον ενός εκ των κέντρων διοίκησής του», δήλωσε ο Πεσκόφ, διαβεβαιώνοντας ότι το «σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας (πάνω από τη Μόσχα) λειτούργησε καλά».

Το Κρεμλίνο δήλωσε επίσης ότι δεν υπάρχει «καμία απειλή» για τους κατοίκους της Μόσχας. «Δεν υπάρχουν θάνατοι και αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμία απειλή για τους κατοίκους της Μόσχας και της περιοχής (της)», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ