today-is-a-good-day
22.1 C
Athens

Ιταλία: Αστυνομική επιχείρηση εναντίον δικτύου λαθρεμπορίας αρχαιοτήτων

Το τμήμα καλλιτεχνικής κληρονομιάς των Καραμπινιέρων ανακοίνωσε σήμερα πως εκτέλεσε εντάλματα σύλληψης που είχαν εκδοθεί σε βάρος 16 προσώπων σε σχέση με ένα δίκτυο το οποίο πραγματοποιούσε παράνομες αρχαιολογικές ανασκαφές και ήταν αναμιγμένο στην παράνομη πώληση ανεκτίμητων αρχαιοτήτων σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Η αστυνομία πραγματοποίησε επίσης δεκάδες έρευνες σε σχέση με την επιχείρηση αυτή, που πραγματοποιήθηκε χθες, Τρίτη, και στην οποία συμμετείχαν περίπου 300 αστυνομικοί.

Μερικοί από τους συλληφθέντες σε πέντε διαφορετικές περιφέρειες, την Απουλία, την Μπαζιλικάτα, την Καμπανία, το Λάτιο και το Αμπρούτσο, φυλακίσθηκαν, ενώ άλλοι τέθηκαν υπό κράτηση κατ’ οίκον.

Η έρευνα άρχισε μετά τη δράση των «Cacciatori Puglia» (Κυνηγοί της Απουλίας), μιας μοίρας ελικοπτέρων που αποκάλυψε παράνομες δραστηριότητες σε αρχαιολογικούς χώρους στη διάρκεια αποστολών αεροπορικής επιτήρησης.

Στο πλαίσιο της έρευνας, η αστυνομία κατέσχεσε χιλιάδες αρχαιολογικά ευρήματα, περιλαμβανομένων κεραμικών αντικειμένων, καθώς και χρυσών, ασημένιων και χάλκινων νομισμάτων.

Εκτός από τους 16 που συνελήφθησαν, περιοριστικά μέτρα επιβλήθηκαν σε πέντε υπόπτους, ενώ διεξάγονται έρευνες σε βάρος συνολικά 51 προσώπων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ