19.7 C
Athens

Τα Ναυπηγεία Ελευσίνας: Ένα όραμά μας που γίνεται πραγματικότητα – Γράφει ο Θανάσης Μπούρας 

Οι συμπολίτες μου γνωρίζουν καλά τη διαχρονική προσφορά μου στη Δυτική Αττική από όλες τις θέσεις που υπηρέτησα. Αγωνίζομαι καθημερινά και ακούραστα για μια καλύτερη Δυτική Αττική. Μια πολύ ενδιαφέρουσα και σημαντική περιοχή που φιλοξενεί το 40% του εθνικού πλούτου και της βαριάς βιομηχανίας. Μια περιοχή με βαριά πολιτιστική κληρονομιά, τουριστικό ενδιαφέρον και επιχειρηματική δυναμική. Μια περιοχή που θέλει ιδιαίτερη προσοχή και ιδιαίτερη στήριξη από την πολιτεία. Προς αυτή την κατεύθυνση εργάζομαι όλα αυτά τα χρόνια με όλες μου τις δυνάμεις. Γιατί στη Δυτική Αττική είναι εγκατεστημένες όλες οι μεγάλες βιομηχανίες και επιχειρήσεις και μία από αυτές είναι και τα Ναυπηγεία Ελευσίνας.

Του Θανάση Μπούρα *

Η εξυγίανση των Ναυπηγείων Ελευσίνας είναι μία από τις ευτυχέστερες στιγμές της κοινοβουλευτικής μου διαδρομής. Μέχρι την τελευταία εκλογή ήμουν ο μοναδικός Βουλευτής στη Δυτική Αττική, μετά τον χωρισμό σε Ανατολική και Δυτική, και ειλικρινά ζω την πορεία των Ναυπηγείων Ελευσίνας για πάρα πολλά χρόνια. Από τότε που ήμουν Νομάρχης Δυτικής Αττικής μέχρι σήμερα. Για την υπόθεση των Ναυπηγείων έχω δώσει για πολλά χρόνια πολλαπλούς αγώνες.

Ως Βουλευτής στάθηκα στο πλευρό των εργαζομένων με τους οποίους βρισκόμουν σε διαρκή επαφή και σε άμεση συνεργασία για την επίτευξη της εξυγίανσης, καθώς τα Ναυπηγεία Ελευσίνας αποτελούν έναν από τους κυριότερους πυλώνες της ανάπτυξης και της οικονομίας τόσο για τη Δυτική Αττική, όσο και για ολόκληρη τη χώρα.

Το 2019 ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ως αρχηγός τότε της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έκανε την τελική του προεκλογική ομιλία στην Ελευσίνα κι ήμουν δίπλα του, ως ο μοναδικός τότε Βουλευτής της Δυτικής Αττικής και στην ερώτησή του για τα μεγαλύτερα θέματα που αντιμετωπίζει η περιοχή και για τα οποία θα έπρεπε να δεσμευτεί, του απάντησα πως αυτό ήταν το θέμα των Ναυπηγείων.

Σήμερα πλέον τα Ναυπηγεία Ελευσίνας ξανά σφύζουν από ζωή. Πέντε πλοία είναι δεμένα στους ντόκους και επισκευάζονται. Η μεγάλη δεξαμενή, η οποία ήταν βυθισμένη για πολλά χρόνια έχει πια σηκωθεί και ετοιμάζεται να υποδεχθεί το πρώτο πλοίο στις 15 Ιουνίου. Και οι εργαζόμενοι για πρώτη φορά χαμογελούν, γιατί ξέρουν ότι έχουν σταθερό εισόδημα.

Η ημέρα υπογραφής της συμφωνίας ήταν από τις πιο σημαντικές στην πολιτική μου διαδρομή καθώς αισθάνομαι δικαιωμένος για όλες τις προσπάθειες που κατέβαλα μαζί με την Κυβέρνηση. Πρόκειται για μια μεγάλη τομή που θα δώσει πνοή σε ολόκληρη τη Δυτική Αττική και που θα αποτελέσει ένα σημαντικό εργαλείο για ολόκληρη τη χώρα.

Η Κυβέρνηση αλλά κι εγώ προσωπικά, κάναμε πολλά αλλά μένουν ακόμα πολλά να γίνουν. Δεν έχουμε καθόλου περιθώριο και χρόνο προσαρμογής. Γι’ αυτό χρειάζονται άνθρωποι με εμπειρία, γνώσεις, ήθος, συνέπεια και αποτελεσματικότητα. Η πείρα είναι αυτή που γεννάει νέες και υλοποιήσιμες ιδέες στην πολιτική. Και οι νέες ιδέες είναι που θα πάνε την Ελλάδα μπροστά. Κι εγώ αυτό ακριβώς πρεσβεύω και γι΄αυτό θα αγωνίζομαι.

Η πολιτική είναι θέμα βιωμένης πείρας. Κουβαλάω πίσω μου μια διαδρομή η οποία με οπλίζει με τη δύναμη και την εμπειρία που απαιτείται όταν καλείσαι να εκπροσωπήσεις τους συμπολίτες σου. Γνωρίζω πολύ καλά τα προβλήματα της Δυτικής Αττικής, τα υπηρέτησα από θέσεις ευθύνης, πέτυχα σημαντικές λύσεις σε πάρα πολλά και μάχομαι και θα συνεχίσω να μάχομαι καθημερινά για τη Δυτική Αττική.

Μία καλύτερη Δυτική Αττική για όλους μας. Μια Ελλάδα αυτοδύναμη. Με ισχυρή εντολή για Κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας και Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Γι’ αυτό και στις εκλογές της 21ης Μαΐου 2023 η συμμετοχή όλων μας είναι επιβεβλημένη.

Για να πάμε όλοι μαζί σταθερά, τολμηρά, μπροστά!

* Ο κ. Θανάσης Μπούρας είναι Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων – Βουλευτής Δυτικής Αττικής – τ. Υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ