today-is-a-good-day
24.7 C
Athens

Home pizza and pasta: Η ιταλική κουζίνα στην Αντίπαρο

Σε τόσο κεντρικούς και πολύβουους δρόμους σαν την κεντρική περατζάδα της Αντιπάρου ενίοτε οι απαιτήσεις μπορεί και να μην είναι του ανώτατου επιπέδου σε ό,τι αφορά την εστίαση. Ενίοτε πάλι, μπορεί να είναι του… πιο καλά δε γίνεται και μιλώντας συνολικά για ένα είδος κουζίνας, έστω και τόσο διαδεδομένης όσο η ιταλική.

Το Home pizza and pasta στεκόταν άνετα σε οποιαδήποτε σύγκριση αυτού του είδους. Το έκανε γιατί ξεχειλίζει το μεράκι και η ποιότητα που είναι ο συνδυασμός του ιδοκτήτη και… βασικού μάγειρα, του παλαίμαχου γνωστού μπασκετμπολίστα Χρήστου Πετρόπουλου. Πέρασε δυο χρόνια από τη ζωή του στην Ιταλία για να σπουδάσει την τέχνη του χειροποίητου, ζύμης και ζυμαρικού και τα μετέφερε στο… σαλόνι του πατρικού του σπιτιού. Ναι, ακριβώς έτσι και βάλτε ότι εκτός από τον ίδιο που βάζει όλη τη μαστοριά στην κουζίνα, το δουλεύουν με φροντίδα η γυναίκα του και ο γιος του σε σέρβις και επαφή με τους πελάτες και… τέλος.

Home όνομα και πράγμα, σαν να είσαι σπίτι σου. Με γεύσεις ραφιναρισμένες, τέλεια ζυμαρικά που τα καταλαβαίνεις στο στόμα και όχι… αφρός, εκπληκτικό ζυμάρι στις πίτσες και ορισμένες πρωτότυπες συνταγές σε όλα.

Ο συμπαθητικής έκτασης κατάλογος, τόσο όσο για να μη «μπουκώσει» η μικρή κουζίνα, προσφέρει επιλογές και σίγουρα γεύση και ποιότητα. Τρως καλά, εισπράττεις ζεστασιά, χαζεύεις και την περατζάδα και σίγουρα και ξαναπάς και το προτείνεις. Και όλα αυτά σε φίνο περιβάλλον, από σερβίτσια μέχρι τραπέζια και σκεύη, που δικαιολογούν και κάθε είδους πιο επίσημο τραπέζι αν θέλεις.

Διαβάστε περισσότερα εδώ: https://www.kalopernao.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ