today-is-a-good-day
13 C
Athens

Σχεδόν 1.000 μετανάστες έφτασαν στη Λαμπεντούζα μέσα σε 24 ώρες

Σχεδόν 1.000 μετανάστες έφτασαν στο ιταλικό νησί Λαμπεντούζα μέσα σε διάστημα 24 ωρών, μετέδωσε σήμερα το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA.

Συνολικά 974 άνθρωποι, ανάμεσά τους πολλά παιδιά, έφτασαν στο νησί με 26 πλοιάρια, διευκρίνισε η ίδια πηγή, ενώ πρόσθεσε ότι σήμερα αναμένονται και άλλα σκάφη.

Μετά το Σαββατοκύριακο το κέντρο υποδοχής μεταναστών του νησιού είναι υπερπλήρες. Το κέντρο είναι σχεδιασμένο για την υποδοχή λιγότερων από 400 ανθρώπων και ήδη έχουν φτάσει εκεί 1.883.

Στο μεταξύ η γερμανική οργάνωση αρωγής ResQship ανακοίνωσε ότι ανέσυρε δύο πτώματα στη διάρκεια επιχείρησης διάσωσης χθες στα διεθνή ύδατα, κοντά στη Μάλτα. Η οργάνωση επεσήμανε ότι διέσωσε 25 ανθρώπους από τη θάλασσα με το πλοίο της Nadir και τους μετέφερε στη Λαμπεντούζα.

Σύμφωνα με τους διασωθέντες, το πλοιάριο στο οποίο επέβαιναν αντιμετώπισε προβλήματα και βυθίστηκε τη νύκτα του Σαββάτου προς Κυριακή. Μεταξύ των διασωθέντων ήταν άνδρες, γυναίκες και παιδιά από την Ακτή Ελεφαντοστού, το Μάλι και το Καμερούν, σύμφωνα με τον καπετάνιο του Nadir.

Όπως έχει επισημάνει το ιταλικό υπουργείο Εσωτερικών, από την αρχή του έτους περισσότεροι από 28.000 άνθρωποι έχουν φτάσει στην Ιταλία, αριθμός τετραπλάσιος σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι, όταν είχαν καταγραφεί περισσότερες από 6.900 αφίξεις μεταναστών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ