today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

UEFA: Νέο συμβούλιο ποδοσφαίρου με 20 κορυφαίους προπονητές και πρώην παίκτες

Η UEFA αποφάσισε να δημιουργήσει ένα «συμβούλιο ποδοσφαίρου» που θα συγκεντρώνει είκοσι προσωπικότητες, κορυφαίους προπονητές και πρώην παίκτες, συμπεριλαμβανομένων των Ζινεντίν Ζιντάν, Ζοσέ Μουρίνιο και Κάρλο Αντσελότι, οι οποίοι καλούνται να διατυπώσουν προτάσεις για την εξέλιξη του παιχνιδιού.

Πρόκειται για το «συμβούλιο ποδοσφαίρου της UEFA», που εγκρίθηκε από την εκτελεστική επιτροπή της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, η οποία συνεδρίασε την Τρίτη στη Λισαβόνα, και θα πραγματοποιήσει την πρώτη του συνεδρίαση στις 24 Απριλίου στη Νιόν, στο περιθώριο του τελικού του Youth League.

Πρόεδρος του νέου ποδοσφαιρικού συμβουλίου θα είναι ο Κροάτης πρώην μέσος της Μίλαν Ζβόνιμιρ Μπόμπαν, διευθυντής επαγγελματικού ποδοσφαίρου στην UEFA, ο οποίος θα έχει στο πλευρό του τον Ιταλό Ρομπέρτο Ροζέτι, τον επικεφαλής διαιτησίας της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας.

Όπως αναφέρουν οι «Times», εκτός από τους Ζβόνιμιρ Μπόμπαν, Ζινεντίν Ζιντάν, Ζοσέ Μουρίνιο και Κάρλο Αντσελότι, μέλη θα είναι επίσης οι Ρόναλντ Κούμαν (Ολλανδία), Μίκαελ Λόυντρουπ (Δανία), Πετρ Τσεχ (Τσεχία), Γιούργκεν Κλίνσμαν (Γερμανία), Ρούντι Φέλερ (Γερμανία), Φίλιπ Λαμ (Γερμανία), Λουίς Φίγκο (Πορτογαλία), Πάολο Μαλντίνι (Ιταλία), Φάμπιο Καπέλο (Ιταλία), Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ (Αγγλία), Χαβιέρ Ζανέτι (Αργεντινή), Ράφα Μπενίτεθ (Ισπανία), Ρομπέρτο Μαρτίνεθ (Ισπανία), Πρέντραγκ Μιγιάτοβιτς (Μαυροβούνιο), Χουάν Μάτα (Ισπανία) και Ρόμπι Κιν (Ιρλανδία).

Όπως σημειώνεται, θα εξεταστούν ζητήματα σχετικά με το VAR, την ευημερία των παικτών, την τακτική και την ανάπτυξη των νέων, ενώ αναφέρεται ότι στα… σκαριά είναι επίσης μια αντίστοιχη γυναικεία επιτροπή.

«Υπάρχει μεγάλη απογοήτευση μεταξύ των ανθρώπων που έπαιξαν ή προπονούσαν στο υψηλότερο επίπεδο σε μερικά από τα πράγματα που συνέβησαν πρόσφατα στο ποδόσφαιρο και υπάρχει η αίσθηση ότι δεν είχαν φωνή. Κοιτάξτε το VAR, τις αλλαγές στον κανονισμό πέναλτι για χέρι, τα οριακά οφσάιντ, αυτά υποτίθεται ότι κάνουν το παιχνίδι καλύτερο, αλλά το έχουν κάνει πραγματικά όλα αυτά;» αναρωτήθηκε μιλώντας στους «Times» ένα μέλος του νέου συμβουλίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ