today-is-a-good-day
22.1 C
Athens

Στ.Καλαφάτης: Μετατρέπουμε την ΑΖΚ σε στρατηγικό βραχίονα καινοτομίας

Μετατρέπουμε την Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας (ΑΖΚ) σε στρατηγικό βραχίονα καινοτομίας με σκοπό να στέκεται δίπλα στις νεοσύστατες μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, τόνισε ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), Σταύρος Καλαφάτης, μιλώντας στην εκδήλωση που διοργάνωσε η ΑΖΚ και η Elevate Greece με θέμα «Μέτρα Ενίσχυσης της νεοφυούς επιχειρηματικότητας: Το παρόν και το μέλλον».

Ο κ. Καλαφάτης υπογράμμισε «το νέο και αναβαθμισμένο ρόλο που θέλουμε να διαδραματίσουμε ως ΑΖΚ, σε μια εποχή που η χώρα μας γυρίζει σελίδα. Που μαζί με τη χώρα αλλάζει σελίδα η Μακεδονία και η Θράκη. Φιλοδοξούμε -κι έχουμε σημαντικούς λόγους να το πιστεύουμε- ότι η Θεσσαλονίκη μπορεί να παίξει ένα ρόλο καταλύτη το 2030 με μια σειρά δράσεων και πρωτοβουλιών που λαμβάνουν χώρα το τελευταίο χρονικό διάστημα. Οι περισσότερες είναι μέρος αυτού του στρατηγικού master plan για την Ατζέντα 2030 για την Θεσσαλονίκη».

Όπως επισήμανε, ένας από τους τέσσερις άξονες του master plan είναι η καινοτομία και επιχειρηματικότητα και μέσα από αυτόν, η Elevate Greece, και άλλοι φορείς θα πλαισιώσουν την Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας μέσα από συγκεκριμένες συνέργειες και θα δώσουν μια προσθετική αξία.

«Είμαστε σίγουροι πως αυτή η προσπάθεια θα στεφθεί με μεγάλη επιτυχία. Έχουμε τα assets, έχουμε τα ερευνητικά κέντρα, τα Πανεπιστήμια, έχουμε την αγορά, για να ενώσουμε δυνάμεις προς όφελος της ανάπτυξης της περιοχής και εν τέλει της ίδιας της κοινωνίας της Μακεδονίας της Θράκης, αλλά και όλης της ευρύτερης περιοχής», επισήμανε ο κ. Καλαφάτης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ