today-is-a-good-day
19 C
Athens

Συλλεκτική έκδοση του Ύμνου Εις την Ελευθερία παρέδωσε ο κ. Τασούλας στη πολιτειακή και πολιτική ηγεσία

Την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου του 1821 τίμησε η Βουλή. Το πρωί, ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, παρέστη στη δοξολογία που τελέστηκε, ανήμερα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στον Καθεδρικό Ναό Αθηνών, προεξάρχοντος του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου Β’.

Μετά το πέρας της δοξολογίας, ο κ. Τασούλας υποδέχθηκε και φιλοξένησε στο Κοινοβούλιο την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον υπουργό Εθνικής ‘Αμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, τον υφυπουργό Εθνικής ‘Αμυνας, Νίκο Χαρδαλιά, τον υπουργό ‘Αμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας, Μιχάλη Γιωργάλλα, τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκο Ανδρουλάκη, τον περιφερειάρχη Αττικής, Γεώργιο Πατούλη, τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής ‘Αμυνας Κωνσταντίνο Φλώρο, καθώς και την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Ο πρόεδρος της Βουλής προσέφερε σε όλους τους παριστάμενους μια μοναδική έκδοση της Βουλής των Ελλήνων, τη συλλεκτική ομοιογραφική αναπαραγωγή της ελληνο-ιταλικής μετάφρασης του Ύμνου εις την Ελευθερίαν που έγραψε ο Διονύσιος Σολωμός το 1823, σε ηλικία 25 ετών. Η συγκεκριμένη έκδοση κυκλοφόρησε το 1825 σε μετάφραση του Gaetano Grassetti.

Αμέσως μετά οι παριστάμενοι μετέβησαν στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, όπου πραγματοποιήθηκε η κατάθεση στεφάνου από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Σακελλαροπούλου και εν συνεχεία παρακολούθησαν τη στρατιωτική παρέλαση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ