today-is-a-good-day
19 C
Athens

Ικανοποίηση Ν.Χριστοδουλίδη για τις επαφές με τους επικεφαλής των ευρωπαϊκών θεσμών στις Βρυξέλλες

Την ικανοποίησή του για τις συναντήσεις που είχε στις Βρυξέλλες με τους προέδρους των τριών θεσμικών οργάνων της ΕΕ, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά την συνάντηση που είχε με την πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα.

«Θέλω να εκφράσω την ικανοποίησή μου για τις συναντήσεις με τους τρεις προέδρους των θεσμικών οργάνων της ΕΕ, τη συζήτηση που είχαμε. Θέλω να εκφράσω την ικανοποίησή μου για το γεγονός, ότι βλέπω να υπάρχει μία έντονη επιθυμία για επανέναρξη των συνομιλιών, για επίλυση του Κυπριακού, αξιοποιώντας σημαντικές συγκυρίες που υπάρχουν τη συγκεκριμένη στιγμή, κι εκείνο που συμφωνήσαμε είναι να εργαστούμε από κοινού προς αυτή την κατεύθυνση» ανέφερε ο κ. Χριστοδουλίδης.

Προσέθεσε ότι «ο στόχος της επανέναρξης των συνομιλιών στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου είναι ένας κοινός στόχος, και αυτό που συμφωνήσαμε είναι να είμαστε σε συνεχή επαφή και με τους τρεις προέδρους, ακριβώς για να πετύχουμε αυτό που προανέφερα. Ήταν σημαντικό και έπρεπε να ξεκινήσω με τους προέδρους των τριών θεσμικών οργάνων. Είναι σημαντικό να εξασφαλίσουμε αυτή τη στήριξη, αυτή την υποστήριξη της προσπάθειάς μας και από τα κράτη-μέλη της ΕΕ, άρα και η αυριανή μέρα είναι σημαντική. Πρώτα στο ΕΛΚ που ήδη βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη, θα γίνει από μέρους μου μια ενημέρωση».

«Θα ζητήσω ξεκάθαρα την στήριξη, ειδικότερα από όλους αυτούς που συμμετέχουν στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, αλλά και στη συνέχεια με διμερείς συναντήσεις μέσα στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου με ηγέτες που δεν προέρχονται από το ΕΛΚ, αλλά και όπως συμφωνήσαμε με τον πρόεδρο Μισέλ κατά τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, θα έχω την ευκαιρία να αναπτύξω συγκεκριμένα την πρότασή μας, η οποία, από την ανταπόκριση που έχω δει μέχρι στιγμής, τουλάχιστον από τους προέδρους των τριών θεσμικών οργάνων, δημιουργείται μια αισιοδοξία. Θα συνεχίσουμε όμως την προσπάθεια μέχρι να επιτευχθεί ο στόχος» σημείωσε ο Νίκος Χριστοδουλίδης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ