today-is-a-good-day
13 C
Athens

Ένας νεκρός, τρεις τραυματίες από ρωσικό βομβαρδισμό στην Κραματόρσκ

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και τρεις τραυματίστηκαν σήμερα το πρωί από ρωσικό βομβαρδισμό στην Κραματόρσκ, στην ανατολική Ουκρανία, ανακοίνωσε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Έξι πολυκατοικίες υπέστησαν ζημιές, διευκρίνισε σε ανάρτησή του στο Facebook, στην οποία προσθέτει ότι οι επιχειρήσεις των σωστικών συνεργείων συνεχίζονται. Σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης, 25 κτίρια έχουν υποστεί ζημιές.

“Το Κράτος του Κακού συνεχίζει να κάνει πόλεμο στον άμαχο πληθυσμό”, αλλά “αναμφισβήτητα” θα τιμωρηθεί για αυτούς τους “φόνους”, σημείωσε επίσης ο Ουκρανός πρόεδρος, αναφερόμενος στη Ρωσία.

Η Κραματόρσκ, πόλη περίπου 150.000 κατοίκων πριν από την ρωσική εισβολή τον περσινό Φεβρουάριο, βρίσκεται κοντά στην Μπαχμούτ, η οποία αποτελεί το επίκεντρο των μαχών εδώ και μήνες στην Ουκρανία.

Η Κραματόρσκ, η οποία βομβαρδίζεται τακτικά από τον ρωσικό στρατό, διαδραματίζει ρόλο περιφερειακού κέντρου μετά την κατάληψη της πόλης του Ντονέτσκ το 2014 από τις ρωσικές και τις φιλορωσικές δυνάμεις.

Την 1η Φεβρουαρίου, τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν από βομβαρδισμό της πόλης.

Τον Απρίλιο του 2022 ρωσικός πύραυλος που έπεσε στον σιδηροδρομικό σταθμό της Κραματόρσκ στοίχισε τη ζωή σε περίπου 60 αμάχους που ήθελαν να εγκαταλείψουν την περιοχή.

Η Ρωσία διεκδικεί ως έδαφός της την περιφέρεια του Ντονέτσκ έπειτα από τη διοργάνωση πέρυσι φερόμενων ως δημοψηφισμάτων για την προσάρτηση περιοχών της Ουκρανίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ