today-is-a-good-day
15.8 C
Athens

Ν. Καραθανασόπουλος: Καμία κυβέρνηση δεν είναι αθώα για το έγκλημα στα Τέμπη

«Η οργή του λαού πρέπει να γίνει οργανωμένη πάλη που να σημαδέψει τον πραγματικό ένοχο», τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, μιλώντας σήμερα στον τ/σ «Mega». Όπως σημείωσε, το ΚΚΕ «ήξερε καλά την κατάσταση στους σιδηροδρόμους και έκανε δεκάδες παρεμβάσεις σε όλες τις κυβερνήσεις», ενώ υπενθύμισε τις σχετικές καταγγελίες της Δημοκρατικής Ενωτικής Συνδικαλιστικής Κίνησης Σιδηροδρομικών (ΔΕΣΚ).

«Γι’ αυτό», είπε, «το ΚΚΕ κάνει λόγο για προδιαγεγραμμένο και διαχρονικό έγκλημα από το οποίο δεν αθωώνεται καμία κυβέρνηση». Κατέστησε σαφές ότι «δεν μπορεί να μείνει εκτός κάδρου η πολιτική της ΕΕ για την «απελευθέρωση» των σιδηροδρόμων, η ιδιωτικοποίηση, ούτε το εχθρικό κράτος που δεν μπορεί να κάνει υποδομές που θα προστατεύουν το λαό».

Πρόσθεσε επίσης, ότι «παρότι έχουν δαπανηθεί τόσα δισεκατομμύρια από λεφτά του ελληνικού λαού για τον εκσυγχρονισμό του δικτύου, ούτε δίκτυο έχουμε, ούτε ασφάλεια, γιατί οι προτεραιότητες των κυβερνήσεων είναι άλλες». «Προτεραιότητα», όπως εξήγησε ο Ν. Καραθανασόπουλος είναι, «να συνδεθεί η Αλεξανδρούπολη με το δίκτυο για να μετακινούνται ΝΑΤΟικές δυνάμεις προς την Ανατολική Ευρώπη».

Ακόμα, κατήγγειλε τις κυβερνήσεις ότι «υποτιμούσαν το ζήτημα της ασφάλειας των σιδηροδρόμων, θεωρώντας το κόστος».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ