today-is-a-good-day
13.8 C
Athens

Η αλλαγή πίστας της οικονομίας, η επένδυση της Ερμιόνης και το προσωπικό των κατασκευαστικών εταιριών

Συνεχίζονται οι θετικές εκθέσεις για την ελληνική οικονομία, η οποία όπως όλα δείχνουν έχει αλλάξει σελίδα. Αυτήν τη φορά ήρθε η σειρά της UBS η οποία είναι «ταύρος» για τις ελληνικές μετοχές, τις τράπεζες και τα ομόλογα. Όπως αναφέρουν οι αναλυτές περιμένουν ανάπτυξη του ΑΕΠ φέτος 3% , από 2,5% προηγουμένως, πτώση των κόκκινων δανείων, αύξηση της κερδοφορίας των τραπεζών και καλές αποδόσεις στα ομόλογα. Τα παραπάνω οφείλονται στην προοπτική επενδυτικής βαθμίδας μέσα στο τρέχον έτος και στην χορήγηση δανείων προς επιχειρήσεις από τις τράπεζες. Όλα τα παραπάνω καθιστούν το Χρηματιστήριο Αθηνών ελκυστικό, αναφέρουν οι αναλυτές.

Την επιτάχυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού της ΑΒΑΞ. Αυτό σηματοδοτεί η ανανέωση της συνεργασίας με την Intersys για πέντε επιπλέον χρόνια. Υπενθυμίζεται πως η συνεργασία αφορά στην παροχή υπηρεσιών διαχείρισης εκτύπωσης, στην αναβάθμιση των τεχνολογικών υποδομών των κεντρικών γραφείων του ομίλου, των εργοταξίων και την εγκατάσταση λογισμικού διαχείρισης εκτυπώσεων uniFLOW.

Ξεμπλοκάρει η μεγάλη επένδυση στην Ερμιόνη Αργολίδας μετά την έγκριση από τα υπουργεία Τουρισμού, Ενέργειας και Περιβάλλοντος. Πρόκειται για την κατασκευή ξενοδοχείου πέντε αστέρων, 171 κλινών και τουριστικών κατοικιών. Η επένδυση περιλαμβάνει την κατεδάφιση του Costa Perla και το νέο συγκρότημα θα εκτείνεται σε 68 στρέμματα και την επένδυση τρέχει η κυπριακή Utherton Limited. Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για ένα έργο που αποδεικνύει πως η τουριστική αγορά βρίσκεται σε πρώτο πλάνο με συνεργασίες, deals και νέους παίκτες να ξεπροβάλλουν στην τουριστική αγορά.

Η μάστιγα των πλειστηριασμών δεν είναι άλλη από την κήρυξή τους σε άγονους. Πολλά ακίνητα που είναι φιλέτα δεν βρίσκουν πλειοδότες, είτε γιατί περιμένουν την επόμενη προσφορά σε χαμηλότερη τιμή, είτε γιατί οι εργασίες επισκευής που απαιτούνται για να καταστούν λειτουργικά τα ακίνητα είναι μεγάλες. Έτσι λοιπόν ο πλειστηριασμός για διατηρητέο στην Κηφισιά κηρύχθηκε άγονος. Πρόκειται για ακίνητο στην Κηφισιά σε γωνιακό οικόπεδο 1,260 τ.μ. Που βρίσκεται σε προνομιακή θέση κοντά στην Κηφισίας. Επισπεύδουσα ήταν η Intrum Hellas και η εταιρεία που είχε το ακίνητο ήταν η Axum Property.

Mεγάλες είναι οι ελλείψεις σε προσωπικό που καλούνται να καλύψουν οι κατασκευαστικές εταιρείες. Δεν βρίσκουν εργατοτεχνίτες, εργοδηγούς και εξειδικευμένο προσωπικό με τις νέες θέσεις εργασίας που μένουν κενές να υπολογίζονται σε 80 χιλιάδες, αν συνυπολογιστεί το προσωπικό που είναι απαραίτητο για τα έργα που τρέχουν και πρόκειται να δημοπρατηθούν. Για αυτό οι κατασκευαστικές αυξάνουν τα πακέτα αποδοχών με στόχο την προσέλκυση προσωπικού, ενώ παράλληλα στρέφονται και στις αγορές του εξωτερικού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ