today-is-a-good-day
33.6 C
Athens

Επίσκεψη κλιμακίου της ΝΔ στην Αιτωλοακαρνανία

Τον νομό Αιτωλοακαρνανίας επισκέφτηκε ο γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής Νέας Δημοκρατίας Παύλος Μαρινάκης, συνοδευόμενος από τον γραμματέα Οργανωτικού Στέλιο Κονταδάκη, τον βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας Κωνσταντίνο Καραγκούνη, τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη, τον πρόεδρο της ΔΕΕΠ Ν. Αιτωλοακαρνανίας Γιώργο Σακαρέλλη, τον πρόεδρο της ΔΗΜΤΟ Ιεράς Πόλεως Μεσολόγγιου Λάμπρο Κοντομήτσο και τον πρόεδρο της ΔΗΜΤΟ Αγρινίου Ευάγγελο Τσιόβουλο. Στην ομιλία του μάλιστα τόνισε: «Εμείς επιζητάμε τη σύγκριση, όχι τη σύγκρουση. Όχι μόνο επειδή είμαστε καλύτεροι. Αλλά επειδή ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αρχίσει εδώ και χρόνια να κάνει όσα δεν γίνονταν στη χώρα για ολόκληρες δεκαετίες». Αναφέρθηκε ακόμη στη «νάρκη της απλής αναλογικής στις πρώτες εκλογές» και υπογράμμισε πως ο τόπος έχει ανάγκη από αληθινά προοδευτική διακυβέρνηση.

Ο γραμματέας ΠΕ ΝΔ και ο γραμματέας Οργανωτικού βρέθηκαν στο Μεσολόγγι και στο Αγρίνιο, συνομιλώντας σε ανοιχτές συζητήσεις με στελέχη και πολίτες.

Αναλυτικά, στη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Μαρινάκης επεσήμανε: «Είναι σήμερα μαζί μας μέλη και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας όχι μόνο από την Αιτωλοακαρνανία, αλλά από όλη την Ελλάδα. Εδώ και κάτι παραπάνω από έναν χρόνο, μαζί με τον πολύτιμο συνοδοιπόρο Στέλιο Κονταδάκη μας τιμούν συνεχώς με την παρουσία τους. Αφήνουν χρόνο από τις οικογένειές τους, αφήνουν χρόνο από τις δουλειές τους.

Για να είναι δίπλα μας, όπως σήμερα από την Αιτωλοακαρνανία, στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου και στο Αγρίνιο. Για να είναι δίπλα στον πρωθυπουργό και πρόεδρό μας Κυριάκο Μητσοτάκη, σε ένα ταξίδι που ξεκίνησε πριν πολλά χρόνια και από το 2019 είχε πολύ μεγάλες προκλήσεις. Γιατί αυτή είναι η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από τα υπόλοιπα κόμματα: η δύναμη των πολιτών, των μελών, των αυτοδιοικητικών, η δύναμη των ανθρώπων, η δύναμη «της Ελλάδας που ξυπνάει νωρίς», όπως είχε πει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σήμερα, μπαίνοντας σε αυτόν τον χώρο, ένας πολύ καλός και παλιός φίλος μού έδειξε μια φωτογραφία. Στη φωτογραφία αυτή ήταν ο αείμνηστος παππούς μου, Παύλος Μαρινάκης, σε μία σύνοδο προέδρων ΝΟΔΕ το 1990. Κάποια χρόνια μετά λοιπόν, έχω την τιμή, λίγες εβδομάδες πριν τις εκλογές, να μιλάω ενώπιων σας, πολύ κοντά στη γενέτειρά μου, εξ ονόματος της Νέας Δημοκρατίας.

Δεν σας κρύβω ότι είμαι συγκινημένος και συνάμα υπερήφανος. Αυτόν τον αγώνα των επόμενων εβδομάδων, θα τον δώσουμε όλες και όλοι μαζί. Έτσι μας έμαθε ο Κυριάκος Μητσοτάκης να κάνουμε και έτσι θα κάνουμε. Και πρέπει να δώσουμε έμφαση στην ενότητα. Όχι γιατί είναι μια έννοια που πρέπει να απλά να λέμε και να επικαλούμαστε, αλλά γιατί είναι η πιο βασική προϋπόθεση για να μην αδικήσουμε όλα όσα έχουν γίνει τα προηγούμενα χρόνια.

Σε κάθε επίσκεψη, βλέπουμε ανά νομό, ανά δήμο, τι είχε γίνει μέχρι το 2019, αλλά και το τι έγινε από το 2019 μέχρι σήμερα. Αυτό σας καλώ να κάνετε κι εσείς. Είτε απευθύνεστε σε κομματικά στελέχη, υποστηρικτές της παράταξης, είτε απευθύνεστε σε ανθρώπους που δεν ψήφισαν ποτέ Νέα Δημοκρατία. Να δούμε τι συνέβη και τοπικά και πανελλαδικά. Τι συνέβη με τα μεγάλα έργα, όπου προχωράνε και υλοποιούνται πάνω από 700 εκατομμύρια συνολικά στον νομό.

Να ακούσουμε τι είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τη χώρα. Να διαβάσουμε όλοι μας το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας και να μιλάμε για αυτό, είτε είμαστε σε μια παρέα, σε μια εκπομπή, είτε και με κοντινούς μας ανθρώπους. Να δούμε όσα είπαμε το 2019 και πόσα έχουν γίνει σήμερα.

Είπαμε ότι θα μειώσουμε φόρους. Τελικά μειώθηκαν περισσότεροι από όσους είχαμε δεσμευτεί. Ξέρω ότι τα γνωρίζετε από πρώτο χέρι όλα αυτά, γιατί απευθύνομαι σε ανθρώπους οι οποίοι κάθε χρόνο υποβάλλουν φορολογική δήλωση και πληρώνουν από το υστέρημά τους ένα κράτος που τα προηγούμενα χρόνια δεν τους ανταπέδιδε τίποτα. Ένας από αυτούς είμαι κι εγώ.

Είπαμε ότι θα λύσουμε μεγάλα ζητήματα. Τα προηγούμενα χρόνια πολλοί από εμάς δουλέψαμε σκληρά, πληρώσαμε ασφαλιστικές εισφορές για να πάρουμε κάποια στιγμή σύνταξη. Βλέπω πολλούς από εσάς που το ίδιο ισχύει για τους γονείς, τους παππούδες, τις γιαγιάδες σας. Η προηγούμενη κυβέρνηση έβγαζε τους συνταξιούχους συνεχώς, ξανά και ξανά στους δρόμους και είχε ‘καταφέρει’ να παίρνουν τη σύνταξή τους μετά από τρία, τέσσερα ή και πέντε χρόνια. Τους έκοψε το ΕΚΑΣ, έκοψε τις αναπηρικές συντάξεις, έκοψε τις συντάξεις χηρείας, μείωσε τις συντάξεις τη μία μετά την άλλη.

Και είμαστε πολύ υπερήφανοι που αργά και σταθερά, όπως ακριβώς είχαμε υποσχεθεί προεκλογικά, αποκαθιστούμε αυτές τις αδικίες. Πλέον οι συνταξιούχοι, το πολύ σε 2 μήνες παίρνουν τη σύνταξή τους. Είχαμε πει ότι θα σταματήσει αυτή η ντροπή των ωρών στο ελληνικό Δημόσιο. Όπου έπρεπε για μια συνδιαλλαγή με το δημόσιο, για μία έκδοση ενός εγγράφου ή για τη λύση μιας εκκρεμότητας ο πολίτης έπρεπε να υποφέρει, να περιμένει 15 ή 20 ουρές.

Καταφέραμε μέσα σε λιγότερο από 4 χρόνια να πολλαπλασιάσουμε τις ψηφιακές υπηρεσίες προς τους πολίτες. Η αριστερή ‘προοδευτική’ κυβέρνηση μέχρι το 2019 δεν ασχολήθηκε με τη δημόσια Παιδεία, τα σχολεία και τα Πανεπιστήμια. Δεν διόρισε κανέναν δάσκαλο, κανέναν καθηγητή, κανέναν εκπαιδευτικό Ειδικής Αγωγής. Τα σχολεία ξεκινούσαν με κενά: σε βιβλία, σε καθηγητές, σε δασκάλους, σε υποδομές. Πλέον τα σχολεία ξεκινάνε χωρίς κενά, με πάνω από 22.000 μόνιμους εκπαιδευτικούς και για πρώτη φορά μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής.

Τα Πανεπιστήμια ήταν στο έλεος των παραβατικών δίχως καμία μέριμνα για τους φοιτητές. Τα βήματα που έχουμε να κάνουμε είναι πολύ περισσότερα, όμως έχουν γίνει ήδη τα πρώτα μεγάλα βήματα. Πριν λίγα χρόνια είχαμε φτάσει να συζητάμε αν υπάρχουν σύνορα και οι μεταναστευτικές ροές μέσω Ελλάδας ήταν το 90% επί του συνόλου των ευρωπαϊκών. Οι μεταναστευτικές ροές έχουν πλέον μειωθεί κατά 95%.

Μιλώντας για την οικονομία, ήταν ζητούμενο το αν θα βρει ένας νέος άνθρωπος δουλειά. Τώρα η ανεργία έχει μειωθεί 6,5 μονάδες.

Θυμηθείτε πού βρισκόταν το ασφαλιστικό, σε ποιο επίπεδο βρισκόταν το χρέος της χώρας. Ακόμα και για τα ‘κόκκινα’ δάνεια, μας κουνούν το δάχτυλο αυτοί που έδωσαν με δικό τους νόμο το 2015 το δικαίωμα στα funds να αγοράζουν τα δάνεια. Από το 43% επί του συνόλου των δανείων που ήταν πριν το 2019, τα “κόκκινα” δάνεια αποτελούν σήμερα λιγότερο από το 10%.

Σκεφτείτε τα όσα συνέβησαν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και τι επιχείρησαν να κάνουν φέρνοντας την απλή αναλογική. Να ‘ναρκοθετήσουν’ τους δήμους ώστε να μην μπορούν να διοικηθούν, επειδή ήξεραν ότι δεν μπορούν να πείσουν τους πολίτες για τους δικούς τους υποψηφίους.

Εμείς λοιπόν επιζητάμε τη σύγκριση, όχι τη σύγκρουση. Όχι μόνο επειδή είμαστε καλύτεροι. Αλλά επειδή ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αρχίσει εδώ και χρόνια να κάνει όσα δεν γίνονταν στη χώρα για ολόκληρες δεκαετίες.

Σας καλώ να δείτε αυτό το έργο και να το επικοινωνήσετε σε όσο το δυνατόν περισσότερους συμπολίτες σας. Ακόμη και σε ανθρώπους που μπορεί να είναι απογοητευμένοι γιατί έγιναν και λάθη όλα αυτά τα χρόνια. Κάποιος, ο οποίος προσπαθεί μέσα στις δυσκολότερες συνθήκες, δεν γίνεται να μην κάνει και λάθη. Όμως, αναρωτηθείτε αν υπάρχει κάποιο λάθος μας που να μην το έχουμε παραδεχτεί και να μην το έχουμε διορθώσει με τη μεγαλύτερη δυνατή ταχύτητα.

Υπάρχει όμως μπροστά μας και μια μεγάλη ‘νάρκη’. Αυτή της απλής αναλογικής στις πρώτες εκλογές. Ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνησε δύο φορές με το μπόνους των 50 εδρών, είχε 8 μήνες να αλλάξει τον εκλογικό νόμο και να εισάγουν την απλή αναλογική όμως ‘δεν πρόλαβαν’. Κι αφού από το 2016 και μετά κατάλαβαν ότι δεν υπάρχει περίπτωση να είναι ξανά πρώτοι, αποφάσισαν ότι το εκλογικό σύστημα που τους βολεύει καλύτερα είναι η απλή αναλογική.

Αφού κυβέρνησαν με τους ΑΝΕΛ για τέσσερα χρόνια, τώρα θυμήθηκαν εκτός της απλής αναλογικής και την ‘προοδευτική διακυβέρνηση’.

Ο τόπος όμως έχει αληθινά προοδευτική διακυβέρνηση και αυτή είναι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη. Η κυβέρνηση που έδωσε τα περισσότερα χρήματα σε όλους τους πολίτες, αύξησε τις συντάξεις, μείωσε τους φόρους, μείωσε την ανεργία, έδωσε σε 300.000 συμπολίτες μας νέες θέσεις εργασίας, έφερε νέες επενδύσεις, αύξησε τα επιδόματα σε αυτούς που είχαν ανάγκη, έδωσε μεγαλύτερες άδειες μητρότητας, που είδε σοβαρά ζητήματα όπως αυτό της σεξουαλικής κακοποίησης, που αποκατέστησε αδικίες στον Ποινικό Κώδικα.

Η απλή αναλογική λοιπόν δεν είναι μια διαχρονική πολιτική της Αριστεράς όπως κάποια λένε, αλλά μία ‘νάρκη’ που ηθελημένα τοποθέτησαν για τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές. Επενδύουν σε μια ενδεχόμενη «χαλαρή» ψήφο, ούτως ώστε στη συνέχεια να κάνουν μια κυβέρνηση ηττημένων. Γιατί αν εμείς δεν πάμε συντεταγμένοι, δεν πείσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους συμπολίτες μας να ψηφίσουν στην πρώτη κάλπη, τότε θα προσπαθήσουν να συνασπιστούν και να μη γίνουν δεύτερες εκλογές.

Αυτό δεν θα γίνει. Γιατί η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πάρει το μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό από την πρώτη κάλπη. Γιατί αν τα καταφέρουν αυτή δεν θα είναι απλά κυβέρνηση ηττημένων, αλλά κυβέρνηση αποτυχημένων, κυβέρνηση ηττημένων πολιτικά. Φανταστείτε σε μια επόμενη ενδεχόμενη κρίση στα σύνορα όμοια με αυτή του 2020, ή μια υγειονομική όπως αυτή της πανδημίας, να πρέπει να συνεννοηθούν οι Τσίπρας, Ανδρουλάκης και Βαρουφάκης για να παρθεί μια απόφαση.

Για αυτό λοιπόν εμείς πρέπει όλοι να βάλουμε τα δυνατά μας, να μην υπάρχει καμία κάλπη χωρίς δύο εκπροσώπους της Νέας Δημοκρατίας. Πρέπει να θυμόμαστε όλοι ότι ο στόχος μας είναι κοινός: στις δεύτερες εκλογές να έχουμε ένα ποσοστό μεγαλύτερο από αυτό του 2019. Και όλα τα προβλήματα που τυχόν υπάρχουν θα μπορέσουμε να τα λύσουμε, ένα προς ένα. Ακόμη κι αυτά που ίσως δεν έγιναν όσο γρήγορα θα ήθελαν κάποιοι από τους συμπολίτες μας.

Σας ζητώ λοιπόν να τιμήσετε τον δικό σας αγώνα, να τιμήσετε την προσπάθεια του πρωθυπουργού και προέδρου μας Κυριάκου Μητσοτάκη. Να μην αδικηθεί αυτή η προσπάθεια των τελευταίων χρόνων, να πάμε ενωμένοι όλοι μαζί. Να είστε βέβαιοι ότι και την επόμενη ημέρα θα συνεχίσουμε να είμαστε ακόμη πιο κοντά σας».

Ο γραμματέας Οργανωτικού στη δική του ομιλία ανέφερε: «Είμαστε χρονικά λίγο πριν τις εθνικές εκλογές. Διανύουμε μια περίοδο κρίσιμης πολιτικής σημασίας που η ψήφος στη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι μονόδρομος για ένα καλύτερο και ευοίωνο μέλλον, που η πατρίδα μας θα προοδεύει με Συνέχεια, Συνέπεια και Σταθερότητα. Σε αυτή την τόσο δύσκολη και απαιτητική μάχη σημαντική είναι η συμβολή όλων μας, αλλά και των κομματικών οργανώσεων στο σύνολό τους, ώστε να καταφέρουμε να ανταπεξέλθουμε νικηφόρα και σε αυτή την πολιτική αναμέτρηση.

Είναι λοιπόν σημαντικό να αγωνιστούμε με σύμπνοια και ενότητα ενάντια στη χαλαρότητα της ψήφου της πρώτης Κυριακής, να στελεχώσουμε όλα τα εκλογικά τμήματα της χώρας με εκλογικούς αντιπροσώπους, να έχουμε την κατάλληλη προετοιμασία, προεργασία και οργάνωση σε όλα τα επίπεδα του κομματικού μηχανισμού, κάνοντας τους πολίτες Κοινωνούς για το όραμά μας για την Ελλάδα του 2030».

Στις επισκέψεις παραβρέθηκαν επίσης ο δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Κώστας Λύρος, ο δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου, τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Κωνσταντίνα Μαντζή, Κωνσταντίνος Λεβέντης και Κωνσταντίνα Κόλλια και ο γραμματέας της ΟΝΝΕΔ Αιτωλοακαρνανίας Σωτήρης Κολυδάς.

SourceΑΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ