today-is-a-good-day
14.8 C
Athens

ΚΚΕ: Ο λαός να απομονώσει τους εγκληματίες φασίστες

«Αποτελεί απαράδεκτο και καταδικαστέο γεγονός η κλήτευση σε δίκη των Δημοτικών Συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης Καλλιθέας και στελεχών του ΚΚΕ, Νανάς Ιορδανίδου και Γιώργου Αντωνακάκη, όπως και Δημοτικών Συμβούλων άλλων παρατάξεων, μετά από μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση που κατέθεσε πρώην Δημοτικός Σύμβουλος Καλλιθέας με την “Ελληνική Αυγή”, το συνδυασμό της ναζιστικής εγκληματικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής και τώρα εμφανιζόμενος ως υποψήφιος με το κόμμα του καταδικασμένου εγκληματία Κασιδιάρη. Αυτές οι μεθοδεύσεις πρέπει να πέσουν εδώ και τώρα στο κενό. Να μη γίνει καμία δίκη» τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

«Η μήνυσή του προς τους Δημοτικούς Συμβούλους της Καλλιθέας αποτέλεσε συνέχεια προηγούμενης μήνυσης που είχε καταθέσει ο ίδιος εναντίον των στελεχών του ΚΚΕ και Δημοτικών Συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης Καλλιθέας, Γιώργου Αντωνακάκη, Ρούλας Ελευθεριάδου και Γιάννη Βακαλόπουλου, το 2019, επειδή κατέδειξαν τη δράση του ως ενός από τους εκπροσώπους της ναζιστικής εγκληματικής ΧΑ» προσθέτει η ανακοίνωση.

«Η κλήτευση σε δίκη προκύπτει κατόπιν της νέας μήνυσης του συγκεκριμένου προς τους Δημοτικούς Συμβούλους, οι οποίοι στο σύνολό τους υπερψήφισαν (πλην των εκπροσώπων της Χρυσής Αυγής) σχετικό ψήφισμα που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλλιθέας, με το οποίο καταδικάζονταν οι πρακτικές της Χρυσής Αυγής, δηλώνονταν η συμπαράσταση στους Δημοτικούς Συμβούλους της Λαϊκής Συσπείρωσης και τονίζονταν η ανάγκη απομόνωσης κάθε φασιστικής και ρατσιστικής φωνής. Προκαλεί ερωτηματικά η επιλογή του Εισαγγελέα να παραπέμψει σε δίκη τους Δημοτικούς Συμβούλους της Καλλιθέας, τη στιγμή που η πρώτη μήνυση κατά των τριών εκπροσώπων της Λαϊκής Συσπείρωσης, τέθηκε στο αρχείο.

Εντύπωση προκαλεί και το γεγονός ότι οι πρώτες κλητεύσεις προς δημοτικούς συμβούλους σε δίκη, επιδόθηκαν την ίδια μέρα που ψηφιζόταν στη Βουλή η τροπολογία δήθεν για την αντιμετώπιση των παραφυάδων της ΧΑ» αναφέρει ακόμα η ανακοίνωση του ΚΚΕ και καταλήγει:

«Η κυβέρνηση οφείλει να καταδικάσει εδώ και τώρα το απαράδεκτο αυτό γεγονός, όπως και όλα τα υπόλοιπα κόμματα. Ο λαός της Καλλιθέας και όλης της χώρας, να απομονώσει τους εγκληματίες φασίστες, με τη δράση του και με ένα πιο δυνατό ΚΚΕ απέναντι στο σύστημα που γεννάει και θρέφει τον φασισμό».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ