today-is-a-good-day
20.2 C
Athens

ΜέΡΑ25: «Άκρατη διαφθορά» στους κόλπους της ΕΛΑΣ συνεπεία της μετατροπής της σε όργανο της ολιγαρχίας

«Τα όσα διαβάσαμε το Σαββατοκύριακο σε έντυπο γνωστού ολιγάρχη σχετικά με την ΕΛΑΣ και τις σχέσεις ανώτατων στελεχών της με ανθρώπους του κοινού ποινικού εγκλήματος, αποτελούν συνέπεια του ”λυσίματος των χεριών”, της ατιμωρησίας και της μετατροπής τής ΕΛΑΣ σε όργανο της ολιγαρχίας από όλες τις μνημονιακές κυβερνήσεις», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ25.

«Το ότι η μόνη ”δικλίδα ασφαλείας” και η όποια κίνηση των εισαγγελικών αρχών -ακόμα και του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου-, αλλά και του τμήματος Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ, εξαρτάται από το αν έχει ”εκνευριστεί” κάποιος ολιγάρχης με την κυβέρνηση ή με μέρος των πολιτικών της, είναι ένα ζήτημα σαφώς για την ”μεταδημοκρατία” μας.

Αφού ο κ. Ντογιάκος προφανώς δεν είχε ακούσει τόσο καιρό για την υπόθεση της Greek Mafia και τις σχέσεις της με την ΕΛΑΣ, ασχολιόταν με τις απειλές στον Τύπο και στον πρόεδρο της ΑΔΑΕ», σημειώνει το ΜέΡΑ25, τονίζοντας πως «το κυριότερο όμως ζήτημα, είναι ότι δεν υπάρχει κανένας δημοκρατικός και κοινωνικός έλεγχος στις τάξεις της ΕΛΑΣ, καμία λογοδοσία και εξού και η άκρατη διαφθορά, με τον ”νόμο και την τάξη” της Μητσοτάκης Α.Ε. να πηγαίνει κυριολεκτικά περίπατο, ενώ υπάρχουν καταγγελίες ακόμα και για την εμπλοκή του ίδιου του δήθεν υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Θεοδωρικάκου, μέσω συγγενικών του προσώπων στο κύκλωμα».

«Τόσος νόμος και τόση τάξη, δεν αντέχεται κύριε Μητσοτάκη!», σχολιάζει το ΜέΡΑ25 και συνεχίζει:

«Κατά τα λοιπά, δυστυχώς βιώνουμε απλώς τις συνέπειες και τα συμπτώματα της μετατροπής της ΕΛΑΣ σε όργανο καταστολής των λαϊκών διεκδικήσεων και σε εργαλείο της ολιγαρχίας. Ένα εργαλειοποιημένο σώμα από όλες τις μνημονιακές κυβερνήσεις, για να εφαρμόζει ”δια πυρός και σιδήρου” τις βάρβαρες ολιγαρχικές πολιτικές, την ώρα που επιβραβεύεται κιόλας για τις δολοφονίες Ρομά συμπολιτών μας ή τις επαναπροωθήσεις προσφύγων και μεταναστών στα σύνορα μας ή ακόμα τις καθημερινές επιθέσεις στους εργαζόμενους και την νεολαία».

«Γι’ αυτό το ΜέΡΑ25, ως το μοναδικό κοινοβουλευτικό κόμμα που αρνήθηκε να συναινέσει στο επίδομα των 600 ευρώ που όλα τα υπόλοιπα κόμματα υπερψήφισαν, θεωρεί πως δεν προέχουν τα επιδόματα, αλλά ο δημοκρατικός έλεγχος και η λογοδοσία της ΕΛΑΣ», καταλήγει η ανακοίνωση του ΜέΡΑ25.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ