today-is-a-good-day
22.4 C
Athens

Στα τέλη Μαρτίου υπολογίζει το Λονδίνο να φτάσουν τα άρματα μάχης Challenger 2 στην Ουκρανία

Η Βρετανία ελπίζει ότι τα άρματα μάχης Challenger 2 που προμηθεύει στην Ουκρανία θα φτάσουν στη χώρα στα τέλη Μαρτίου, δήλωσε σήμερα ο υφυπουργός Άμυνας Άλεξ Τσαλκ.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, το Λονδίνο ανακοίνωσε ότι θα στείλει 14 από τα κύρια βρετανικά άρματα μάχης μαζί με πρόσθετη υποστήριξη πυροβολικού στην Ουκρανία.

«Η πρόθεση είναι ότι αυτά θα φτάσουν στα τέλη Μαρτίου», δήλωσε ο Τσαλκ στη Βουλή απαντώντας σε ερώτηση για το πότε θα φτάσουν τα τεθωρακισμένα οχήματα στην Ουκρανία.

Πρόσθεσε ότι από τώρα έως τότε, οι ουκρανικές δυνάμεις θα εκπαιδευθούν εντατικά για το πώς να χειρίζονται και να συντηρούν τα άρματα μάχης.

Άλλα κράτη, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ και της Γερμανίας, δεσμεύτηκαν επίσης να προμηθεύουν άρματα μάχης σε κινήσεις που χαιρέτισε το Κίεβο ως πιθανό σημείο καμπής στον πόλεμο που διεξάγει για να αποκρούσει τη ρωσική εισβολή.

Λίγο νωρίτερα σήμερα, ο Γερμανός υπουργός Άμυνας Μπόρις Πιστόριους ανέφερε ότι το Βερολίνο υπολογίζει να παραδώσει «τέλη Μαρτίου, αρχές Απριλίου» τα άρματα μάχης Leopard 2 που δεσμεύτηκε να παράσχει στην Ουκρανία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ