today-is-a-good-day
13 C
Athens

Δημοσκόπηση Pulse: Στο 7,5% η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ

Στο 7,5% ανέρχεται η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με το πρώτο μέρος της δημοσκόπησης που πραγματοποίησε η Pulse για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ.

Συγκεκριμένα η Νέα Δημοκρατία έχει το προβάδισμα με ποσοστό 33,5%, έναντι 26% του ΣΥΡΙΖΑ, στην αναγωγή επί των εγκύρων. Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ στην 3η θέση με ποσοστό 11%, το ΚΚΕ με 6% και η Ελληνική Λύση με 4%, ενώ οριακά κάτω από το 3% βρίσκεται το ΜέΡΑ25, με 2,5%.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναδεικνύεται καταλληλότερος τόσο για πρωθυπουργός, όσο και ως εκφραστής του κεντρώου χώρου, έναντι του Αλέξη Τσίπρα και του Νίκου Ανδρουλάκη.

Επίσης, η έρευνα έδειξε την προτίμηση των πολιτών στο πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη, προκειμένου να έχει μία δεύτερη ευκαιρία για τη διακυβέρνηση της χώρας.

Όσον αφορά στις προτιμήσεις των πολιτών για αυτοδύναμη κυβέρνηση ή κυβέρνηση συνεργασίας, τα ποσοστά παραμένουν μοιρασμένα. Ωστόσο, η Νέα Δημοκρατία δείχνει να έχει το προβάδισμα στις προτιμήσεις, σε όλα τα πιθανά σενάρια.

Πιο συγκεκριμένα, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει τις προτιμήσεις των πολιτών τόσο για αυτοδύναμη κυβέρνηση (σε ποσοστό 31%), όσο και για κυβέρνηση συνεργασίας (σε ποσοστό συνολικά 42%). Ο ΣΥΡΙΖΑ υπολείπεται και στις δύο κατηγορίες, με ποσοστά 12% και 30% αντίστοιχα.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με τη δημοσκόπηση πέντε κόμματα που καλύπτουν το όριο του 3% για την είσοδό τους στη Βουλή, ενόψει της πρώτης εκλογικής αναμέτρησης.

Sourceskai.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ