today-is-a-good-day
21 C
Athens

Έχει πάρει τον… αέρα του Παναθηναϊκού ο ΠΑΟΚ!

ΠΑΟΚ για… φίλημα και Παναθηναϊκός για… κλάματα! Ο “δικέφαλος του βορρά” ήταν το απόλυτο αφεντικό στο ντέρμπι και πήρε μια άνετη νίκη με το ευρύ 0-3, δείχνοντας πως οι Θεσσαλονικείς είναι σε καλύτερη κατάσταση, ενώ οι “πράσινοι” απώλεσαν τη διαφορά που είχαν από τους βασικούς διεκδικητές του Πρωταθλήματος της Super League.

Οι Θεσσαλονικείς άνοιξαν το σκορ στο 44′ με αυτογκόλ του Πέρεθ και στα πρώτα λεπτά του 2ου ημιχρόνου οι Ζίβκοβιτς στο 47′ και Κωνσταντέλιας στο 53′ έβαλαν “ταφόπλακα” στο Τριφύλλι, καθώς εκμεταλλεύθηκαν όλα τα αμυντικά κενά των γηπεδούχων!

Έτσι ο ΠΑΟΚ πάει με την καλύτερη ψυχολογία στη ρεβάνς του Κυπέλλου της Πέμπτης (27/1) στο “Απόστολος Νικολαΐδης”, μιας και οι παίκτες του Ρασβάν Λουτσέσκου έχουν το υπέρ τους 2-0 από το πρώτο ματς στην Τούμπα.

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε από νωρίς να πάρει τα ηνία του αγώνα με τον ΠΑΟΚ, παίζοντας αρκετά ψηλά και στο 4’ έχασε την πρώτη του καλή ευκαιρία με τον Παλάσιος, ο οποίος μπήκε στη μεγάλη περιοχή, αλλά του σουτ του πέρασε λίγο άουτ.

Στο 9’ οι «πράσινοι» έχασαν μοναδική ευκαιρία για το 1-0. Ο Παλάσιος βρέθηκε από τα δεξιά και ο Τσέριν αμαρκάριστος έστειλε τη μπάλα πάνω στον Κοτάρσκι. Ο ΠΑΟΚ από το 13’ και μετά πίεζε την άμυνα του Τριφυλλιού και με τους Ζίβκοβιτς και Ολιβέιρα έψαχναν το λάθος από τους αντιπάλους του.

Στο 18’ ο «δικέφαλος του βορρά» έχασε καλή ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Ο Ζιβκοβιτς βρέθηκε στο ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά το φαλτσαριστό σουτ που επιχείρησε πέρασε λίγο άουτ.

Από το πουθενά ο Παναθηναϊκός δημιούργησε μία ακόμα καλή στιγμή. Στο 20’ η μπάλα βρέθηκε στη μεγάλη περιοχή από αριστερά, από το γύρισμα του Κώτσιρα, και ο Χουάνκαρ έπιασε το σουτ στην κίνηση, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία του Κοτάρσκι.

Η μπάλα πήγαινε πάνω κάτω και στο 22’ ο Κωνσταντέλιας προσπάθησε να κερδίσει τον Μπρινιόλι, αλλά το πλασέ του το μπλόκαρε εύκολα ο Ιταλός πορτιέρο. Δύο λεπτά αργότερα οι Θεσσαλονικείς απείλησαν εκ νέου. Ο Ολιβέιρα βρήκε το σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής του τερματοφύλακα του Τριφυλλιού, αλλά η μπάλα βρήκε στο σώμα του Πούγγουρα, αλλά και στο δοκάρι, και έτσι ο κίπερ των «πρασίνων» απέκρουσε.

Παρόλα αυτά ο ΠΑΟΚ εκμεταλλευόταν τα πολλά λάθη του Παναθηναϊκού στις μεταβιβάσεις και απειλούσαν συνεχώς την πράσινη άμυνα. Στο 31’ ο Μπρινιόλι μπλόκαρε την κεφαλιά του αμαρκάριστου Ολιβέιρα και αμέσως αντεπίθεση για τον Παναθηναϊκό με τον Παλάσιος να κάνει την κούρσα και να μπαίνει στην περιοχή. Δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει την προσπάθειά του πέφτοντας στο έδαφος, η φάση ελέχθηκε από το VAR και ο Κουλμπάκοβ έδειξε παίζεται.

Στο 39’ χάθηκε μία ακόμα καλή ευκαιρία για το Τριφύλλι. Μετά από σέντρα του Μπερνάρντ ο Ιωαννίδης δεν έπιασε καλά το κοντρόλ και έδωσε την ευκαιρία στον Κοτάρσκι να μπλοκάρει. Στο 43’ οι «πράσινοι» κέρδισαν φάουλ σε πολύ καλή θέση όπου ο Μπερνάρντ ανέλαβε την εκτέλεση του, αλλά η μπάλα πέρασε φάουλ.

«Πάγωσε» ο ΠΑΟΚ τη Λεωφόρο με… αυτογκόλ!

Ότι δεν έκανε ο Παναθηναϊκός στο πρώτο ημίχρονο, το έκανε ο ΠΑΟΚ μιας και πήρε ένα απροσδόκητο… δώρο, ανοίγοντάς το σκορ στο 44’. Κακό διώξιμο του Χουάνκαρ, ο Κωνσταντέλιας επωφελείται και κάνει το τελείωμα, ο Μπρινιόλι διώχνει, αυτή βρίσκει στον Ρούμπεν και καταλήγει στα δίχτυα του Τριφυλλιού και αυτό ήταν το σκορ του πρώτου μέρους.

Με το… καλησπέρα του β’ ημιχρόνου το 2-0

Ούτε ένα λεπτό δεν παίχτηκε στο 2ο μέρος και ο ΠΑΟΚ πήρε ένα μεγάλο προβάδισμα για τη νίκη! Στην πρώτη φάση του δευτέρου μέρους στο 47′, μετά από υπέροχη συνεργασία Κωνσταντέλια, Ολιβέιρα και Ζίβκοβιτς απέναντι στην νωθρή άμυνα των «πρασίνων» και το κατάλληλο τελείωμα από τον Σέρβο που έκανε το 2-0.

Το ματς δεν πήγαινε καθόλου στον Παναθηναϊκό, ο οποίος έπρεπε να κάνει την ολική ανατροπή, εάν ήθελε να πάρει κάτι από το ματς, το οποίο εξελισσόταν σε… εφιάλτη!

Το παιχνίδι έλαβε… τέλος για τον Παναθηναϊκό!

Ο ΠΑΟΚ εκμεταλλεύθηκε πλήρως το «φάντασμα» του Παναθηναϊκού και στο 50’ ουσιαστικά κλείδωσε» τη νίκη. Στο 53’ ο Ολιβέιρα πρόλαβε την μπάλα προτού περάσει την τελική γραμμή, οι δύο παίκτες του Παναθηναϊκού δεν μπόρεσαν να διώξουν και η μπάλα έκατσε στα πόδια του Κωνσταντέλια που εκτέλεσε στην κίνηση κι έγραψε το 0-3 και έβαλε οριστική «ταφόπλακα» στο Τριφύλλι. Μάλιστα ένα λεπτό αργότερα ο Πορτογάλος έχασε μοναδική για τέταρτο τέρμα, αλλά η μπάλα βρήκε στο δοκάρι του Μπρινιόλι.

Στο 57’ ο Γιοβάνοβιτς φρεσκαρε την ομάδα, αλλά ο Παναθηναϊκός ήταν με την πλάτη στον τοίχο. Έτσι 3 λεπτά αργότερα μετά από σέντρα του Παλάσιος και κεφαλιά του Ιωαννίδη που πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κοτάρσκι.

Στο 63’ του σουτ του Τσόκαϊ έξω και αριστερά από την μεγάλη περιοχή του ΠΑΟΚ, με την μπάλα να περνάει ψηλά άουτ, αλλά τρία λεπτά αργότερα έφτασε στο 1-3, αλλά τον πρόλαβαν προτού εκτελέσει ενώ είχε βγει απέναντι στον Κοτάρσκι.

Ο Τσόκαϊ ήταν ο παίκτης που πίεζε και έψαχνε το γκολ. Στο 70’ έκανε ξανά το σουτ, με τη μπάλα να περνάει λίγο έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι του Κοτάρσκι.

Ο ρυθμός του παιχνιδιού έχει πέσει πολύ μετά και τις αλλαγές των δύο προπονητών, που επέλεξαν να τραβήξουν εκτός σημαντικά «χαρτιά» τους ενόψει του παιχνιδιού την Πέμπτη για το Κύπελλο, μιας και το ματς είχε κριθεί από νωρίς. Μάλιστα ο Παναθηναϊκός έμεινε και με 10 παίκτες, μετά την αποβολή του Σένκεφελντ με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Έτσι η αναμέτρηση ολοκληρώθηκε με τον ΠΑΟΚ να παίρνει μια τεράστια νίκη με 0-3 επί του Παναθηναϊκού στο “Απόστολος Νικολαΐδης” και μέσα σε λίγες αγωνιστικές απώλεσε τη διαφορά που είχε από τους διώκτες του.

Οι συνθέσεις

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Κώτσιρας (57’ Βαγιαννίδης), Χουάνκαρ (57’ Πούχατς), Ρούμπεν (61’ Τσόκαϊ), Τσέριν, Μπερνάρντ (61’ Σποράρ), Παλάσιος, Βέρμπιτς, Ιωαννίδης (83′ Σάντσες)

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Ίνγκασον, Κουλιεράκης (73’ Κάργας), Σάστρε, Ρ. Σοάρες, Σβαμπ, Αουγκούστο (73’ Ντάντας), Κωσταντέλιας (82′ Μπίσεσβαρ), Νάρεϊ (70’ Τάισον), Ζίβκοβιτς, Ολιβέιρα (82′ Τόμας)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ