today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

ΠΑΣΟΚ: Ο πρωθυπουργός εργαλειοποίησε το «απόρρητο» για να μην αποκαλυφθεί η αλήθεια

Με σχόλιο του Γραφείου Τύπου, το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής άσκησε κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τις αναφορές του από τη Θράκη, όταν ρωτήθηκε για τη γνωμοδότηση του κ. Ντογιάκου σχετικά με την ΑΔΑΕ.

«Ο πρωθυπουργός, που το 2019 υπήγαγε την ΕΥΠ στον προσωπικό του έλεγχο και εργαλειοποίησε το “απόρρητο” για να μην αποκαλυφθεί η αλήθεια, βάπτισε “θεσμική διαφωνία” την ευθεία παρέμβαση στη λειτουργία της ΑΔΑΕ», αναφέρει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στο σχόλιό του και προσθέτει πώς «μια τόσο προδήλως αντισυνταγματική συμπεριφορά δηλώνει είτε απώλεια κάθε επαφής με τη θεσμική πραγματικότητα μιας χώρας μέλους της Ε.Ε. είτε τρόμο μπροστά στο ενδεχόμενο νέων αποκαλύψεων».

Επίσης επικαλείται σημερινό δημοσίευμα στην ιστοσελίδα News247.gr σύμφωνα με το οποίο η ΑΔΑΕ έχει τεκμηριώσει την παρακολούθηση από την ΕΥΠ ενός εν ενεργεία υπουργού της κυβέρνησης και ανώτερων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων. «Απαιτούνται καθαρές απαντήσεις εδώ και τώρα. Η συνειδητή επιλογή της Κυβέρνησης να γίνουν οι εκλογές στο σκοτάδι και σε τοξικό κλίμα, είναι μια επικίνδυνη επιλογή για τη χώρα μας, ιδιαίτερα σε αυτές τις κρίσιμες γεωπολιτικές συνθήκες, όπου πρέπει να προκρίνονται το πολιτισμένο κλίμα αντιπαράθεσης και η θεσμική συμπεριφορά», τονίζει το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στο σχόλιό του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ