today-is-a-good-day
24.2 C
Athens

UEFA: Επιβεβαιώθηκαν οι ποινές της LaLiga στη Μπαρτσελόνα για το οικονομικό Fair Play

Η Μπαρτσελόνα παραβίασε τους κανόνες του οικονομικού Fair Play που επιβλήθηκαν από την ισπανική Λίγκα, όπω επιβεβαίωσε και η UEFA. Η επιτροπή εφέσεων της UEFA επιβεβαίωσε δύο από τις τρεις ποινές που επέβαλε η κορυφαία ποδοσφαιρική αρχή της Ισπανίας στη Μπαρτσελόνα, για υπέρβαση του ανώτατου ορίου αποδοχών με την εγγραφή τριών παικτών την περασμένη σεζόν.

Η επιτροπή οικονομικού ελέγχου της La Liga, όπως γράφει η ισπανική εφημερίδα Palco23, επέβαλε κυρώσεις στους Καταλανούς για υπέρβαση του λεγόμενου οικονομικού ορίου μετά τις μεταγραφές των Ντάνι Άλβες, Αντρέας Κρίστενσεν και την ανανέωση του Ρόναλντ Αραούχο.

Το πρόστιμο που επέβαλε η La Liga κόντρα στην Μπαρτσελόνα ανήλθε στις 796.000 ευρώ. Δεδομένου ότι η UEFA αποφάσισε να κάνει δεκτή μία από τις τρεις προσφυγές που υπέβαλε η Μπαρτσελόνα, η τελική ποινή ανέρχεται σε 580.000 ευρώ, καθώς η UEFA απέρριψε το πρόστιμο για την υπογραφή του Κρίστενσεν.

Τον Απρίλιο του 2022, η UEFA ξεκίνησε επίσημα τη διαδικασία για την εισαγωγή των νέων κανόνων για το οικονομικό Fair Play.

Η εκτελεστική επιτροπή της διοργάνωσης αποφάσισε να περιορίσει τις συνολικές δαπάνες των συλλόγων στο 70% του ετήσιου τζίρου τους.

Στόχος είναι ο καλύτερος έλεγχος του κόστους σε σχέση με τους μισθούς, καθώς και η επίτευξη οικονομικής βιωσιμότητας, με αυστηρό έλεγχο της φερεγγυότητας και της οικονομικής σταθερότητας των ομάδων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ