today-is-a-good-day
20.6 C
Athens

Δ.Κουτσούμπας: Πρέπει να βρεθεί διέξοδος στην απαράδεκτη κατάσταση που βιώνει ο λαός

«Είναι η ώρα της συμπόρευσης με το ΚΚΕ», είναι το μήνυμα που έστειλε από την Άρτα, κατά την πολιτική του ομιλία ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Στο κάλεσμα του ο κ. Κουτσούμπας τόνισε πως απέναντι στην ανησυχία, τον προβληματισμό, τη λαϊκή οργή, η επιλογή είναι η συμπόρευση με το ΚΚΕ, γιατί όπως είπε, ρεαλιστικό είναι, ό,τι συμφέρει το λαό και όχι τί συμφέρει το κεφάλαιο.

«Ναι, τώρα είναι η ώρα να πορευτούμε μαζί. Να πάρετε όλοι και όλες τη θέση σας δίπλα στο ΚΚΕ στους αγώνες, σε όλες τις μάχες παντού και στις εκλογές με τη στήριξη των ψηφοδελτίων του ΚΚΕ. Μόνο έτσι μπορούμε να ξαναφέρουμε την ελπίδα, την αισιοδοξία. Για να ανασάνει ο λαός από τη σημερινή μαυρίλα», τόνισε και άσκησε κριτική στην ΝΔ, στον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, τα οποία χαρακτήρισε, «κόμματα της αστικής διαχείρισης».

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας υπογράμμισε πως η μάχη δίνεται με τον λαό, γιατί με δική του δράση και κινητοποίηση, σε συμπόρευση με το ΚΚΕ, μπορεί κάτι θετικό να προκύψει, ενώ αναφέρθηκε στις 5 τροπολογίες που κατέθεσε η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ και απορρίφθηκαν. «Μέσα σε δύο εβδομάδες η κυβέρνηση της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ απέρριψαν χωρίς συζήτηση πέντε τροπολογίες που κατέθεσε η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ για την ανακούφιση του λαού. Την τροπολογία, για την παύση των πλειστηριασμών σε βάρος της πρώτης κύριας κατοικίας και άλλων περιουσιακών στοιχείων των λαϊκών στρωμάτων, την απέρριψαν. Την τροπολογία, για την επαναφορά και καταβολή του 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης στους εργαζόμενους στο Δημόσιο και τους συνταξιούχους, την απέρριψαν. Την τροπολογία για τη ρύθμιση των χρεών ατομικής ασφάλισης προς τα ασφαλιστικά ταμεία των μη μισθωτών και των ασφαλισμένων στον ΟΓΑ, που θα ανακούφιζε πολλούς βιοπαλαιστές αγρότες, την απέρριψαν. Την τροπολογία για την επαναλειτουργία της ΛΑΡΚΟ, με πλήρη εργασιακά δικαιώματα για όλους τους εργαζόμενους, όπως προβάλλουν με τον ηρωικό αγώνα τους οι εργάτες της επιχείρησης, την απέρριψαν. Όμως εμείς δεν σταματάμε εκεί.. Γι αυτό και συνεχίζουμε».

Ο γ.γ. του ΚΚΕ χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα για τις ευθύνες του κράτους αναφορικά με τις τραγωδίες, στις Σέρρες, τον 16χρονο Ρομά που πυροβολήθηκε στην Θεσσαλονίκη για το ζήτημα των υποκλοπών. «Αλήθεια, σαν πολλά δεν μαζευτήκαν; Παιδιά πυροβολούνται στο δρόμο, παιδιά σκοτώνονται μέσα στο προαύλιο του σχολείου τους, παιδιά κακοποιούνται στις διάφορες Κιβωτούς του “Τρόμου”. Πολλά τραγικά περιστατικά και ταυτόχρονα πολλές αποδείξεις μαζεύονται, για το ότι αυτό το σάπιο σύστημα και το κράτος του, το οποίο έχει πετάξει από πάνω του την ευθύνη για την προστασία της ζωής του παιδιού, δεν μπορεί να εξανθρωπιστεί πλέον. Μπορεί μόνο να ανατραπεί. Γι’ αυτό δεν κάνεις πίσω, ούτε λες δεν με αφορά, μπαίνεις μπροστά, “έχεις το νου σου στο παιδί”, όπως λέει και το τραγούδι, αλλά και συνεχώς σκέφτεσαι για το πώς, “πρέπει να σωθεί το παιδί”. Όταν λοιπόν, από παντού αναδύεται η δυσωδία και η σαπίλα του συστήματος, όπως συμβαίνει και με τις υποκλοπές και τις παρακολουθήσεις που στην ουσία βάζουν στο στόχαστρο τον «εχθρό λαό», τότε χρειάζεται να δεις πίσω από τους σικέ καβγάδες των διαφόρων διαχειριστών αυτής της σαπίλας. Να ανακαλύψεις αυτό που όλοι, κυβέρνηση και αντιπολίτευση, θέλουν να κρύψουν. Κι αυτό, δεν είναι άλλο, από τη διαμόρφωση ενός ακόμα πιο αποτελεσματικού οπλοστασίου μαζικής και προληπτικής κρατικής παρακολούθησης», ανέφερε.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ολοκληρώνοντας την ομιλία, απευθύνθηκε «σε όλους όσοι κατά βάθος δεν εμπιστεύονται κανένα από τα αστικά κόμματα», τείνοντας χέρι συμπόρευσης. «Τα μεγάλα προβλήματα του λαού δεν θα τα λύσει καμιά σταθερή αντιλαϊκή κυβέρνηση, ούτε της ΝΔ, ούτε του ΣΥΡΙΖΑ με πιθανό συνέταιρο το ΠΑΣΟΚ. Αντίθετα, θα τα πολλαπλασιάσει», υπογράμμισε και συνέχισε: «Λύσεις μπορεί να κερδίσει το εργατικό – λαϊκό κίνημα που δυναμώνει, ανασυντάσσεται, κρατάει σταθερό τιμόνι και δεν κάνει στάση ,“για να αλλάξει ο Μανωλιός και να βάλει τα ρούχα του, αλλιώς”, αλλά κοιτάει μπροστά, βάζει στόχο, ο λαός να κάνει κουμάντο στην οικονομία, την κοινωνία, με τη δική του λαϊκή διακυβέρνηση και εξουσία. Είναι οι ίδιοι, που δεν πέφτουν στη παγίδα του ΣΥΡΙΖΑ που πιπιλάει ξανά το όνομα της δήθεν “προοδευτικής κυβέρνησης”. “Παλιά ξινά σταφύλια…”. Οι εργαζόμενοι της χώρας μας, ψάχνουν την πρόοδο και δεν την βρίσκουν, ούτε στη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ πριν, ούτε στην αντιπολίτευσή του τα τελευταία χρόνια, όπου, μαζί με το ΠΑΣΟΚ, έβαλαν πλάτη στη ΝΔ, ψηφίζοντας το 50% των νομοσχεδίων της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Οι εργαζόμενοι ψάχνουν την πρόοδο και δεν την βρίσκουν ούτε στην αντιδραστική ΕΕ, που έχει κάνει σημαία τον αντικομμουνισμό. Δεν τη βρίσκουν ούτε στα σχέδια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ που υλοποίησαν και ως κυβέρνηση. Ψάχνουν την πρόοδο και δε τη βρίσκουν στο σάπιο σύστημα της βαρβαρότητας, τον καπιταλισμό. Την πρόοδο τη βρίσκουν μόνο μέσα στον λαό, στους αγώνες του για μια καλύτερη ζωή. Κι εκεί συνήθως, βρίσκει κανείς μόνο τους κομμουνιστές και τους άλλους αγωνιστές, που χωρίς να υπολογίζουν κόπο και εμπόδια, δίνουν τη μάχη για τη χειραφέτηση του λαού. Σε όλους αυτούς λοιπόν απευθυνόμαστε, στα μεγάλα τμήματα του λαού, που βλέπουν στο ΚΚΕ αξιοπιστία, μαχητικότητα, συνέπεια, κόντρα στον καιρό. Γιατί εμείς “καβάλα πάμε στον καιρό”. Ναι, αυτοί είμαστε. Ασπίδα για το σήμερα, ελπίδα για το αύριο είναι το ΚΚΕ, που με την πολιτική του πρόταση δίνει διέξοδο στο λαό. Τέτοιο πρόγραμμα έχει το ΚΚΕ, τέτοια πρόταση διακυβέρνησης και εξουσίας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ