today-is-a-good-day
22.2 C
Athens

Πραγματοποιήθηκαν τα Βραβεία Κυπρίων που έχουν διαπρέψει στο εξωτερικό!

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η διοργάνωση που έγινε θεσμός

Σύσσωμη η πολιτική ηγεσία της Ελλάδας και της Κύπρου έδωσαν το παρών στα «Βραβεία Κυπρίων που διακρίθηκαν στο εξωτερικό» και στο ετήσιο δείπνο, που διοργάνωσε ο Δημοκρατικός Συναγερμός Ελλάδας, το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022, στο Athenaeum InterContinental.

Μετά από δύο χρόνια πανδημίας, πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία το event που έγινε θεσμός, με βραβεύσεις προσωπικοτήτων από την Κύπρο που διέπρεψαν στο εξωτερικό σε τομείς όπως τον ακαδημαϊκό, ιατρικό, επιχειρηματικό, χρηματοοικονομικό, καλλιτεχνικό κλπ. 

Στην αρχή αυτής της μαγικής βραδιάς, ο κ. Νικόλας Χαραλάμπους, Πρόεδρος Δημοκρατικού Συναγερμού ΚΟΕ Ελλάδας καλωσόρισε τους βραβευθέντες και τους εκλεκτούς προσκεκλημένους αναφέροντας ότι «η σημερινή εκδήλωση είναι εξαιρετικά σημαντική για δύο λόγους – πρώτον, γιατί όσοι παρευρέθηκαν σε αυτή είναι εκείνοι που έχουν δηλώσει παρών στις δύσκολες δοκιμασίες και κρίσεις που έχουν περάσει Ελλάδα και Κύπρος και γιατί είναι εκείνοι που θα δηλώσουν παρών στις ερχόμενες μεγάλες εκλογικές αναμετρήσεις σε Ελλάδα και Κύπρο, και δεύτερον γιατί ο θεσμός των Βραβείων των Κυπρίων που διαπρέπουν στο εξωτερικό κλείνει πλέον 10 χρόνια παρουσίας, έχοντας βραβεύσει ήδη πολυάριθμες εξέχουσες προσωπικότητες για την προσφορά και τη δράση τους».

Στη συνέχεια ακολούθησαν οι ξεχωριστές ομιλίες του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκου Αναστασιάδη και του Προέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού και υποψήφιου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, όπου συγκέντρωσαν όλα τα βλέμματα και την προσοχή των παρευρισκόμενων. 

Ο κ. Αναστασιάδης κατά την ομιλία του δήλωσε μεταξύ άλλων ότι είναι ιδιαίτερα συγκινημένος καθώς παρευρίσκεται μεταξύ ανθρώπων που ενσαρκώνουν ότι εκλεκτότερο διαθέτει ο Ελληνισμός σε όλο τον κόσμο, Κύπριοι που απέδειξαν ότι παρά το γεγονός ότι βρίσκονται μακράν της πατρός γης, μπορούν μέσα από τη δράση και την προκοπή τους να δίνουν το παράδειγμα της ελπίδας και της προοπτικής. Παράλληλα, δήλωσε συγκινημένος, καθώς η συμπλήρωση της δεκαετούς παρουσίας αυτού του θεσμού συμπίπτει με την ολοκλήρωση της δεκαετούς διακυβέρνησης του ιδίου και επεσήμανε ότι ως Επίτιμος Πρόεδρος του κόμματος, θα είναι πάντα στο πλευρό της παράταξης, ενώ κάλεσε όλους μας να στηρίξουμε την πορεία της σταθερότητας στις επερχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις.

Ο κ. Νεοφύτου αναφερόμενος στην σημαντικότητα της εκδήλωσης και τον ιδιαίτερο σκοπό της τόνισε ότι «οι Κύπριοι που διαπρέπουν στο εξωτερικό κατορθώνουν να μετατρέπουν τον νόστο σε ωφέλιμο έργο, ειδικά σε εξαιρετικές για την πατρίδα στιγμές και αποτελούν πυξίδα για την πορεία της χώρας». Παράλληλα, επεσήμανε ότι «το μήνυμα που πρέπει να διατηρήσουμε είναι ξεκάθαρο – να μην παίζουμε με την χώρα μας, αλλά να διατηρήσουμε την πορεία σταθερότητας και ανάπτυξης που διαμορφώθηκε τα τελευταία δέκα χρόνια, υπό την διακυβέρνηση του κυρίου Αναστασιάδη», ενώ δήλωσε ότι «η Ευρώπη και η Δύση ορίζουν το βασικό πολιτικό προσανατολισμό της χώρας, όχι μόνο γιατί έχουμε κοινές αξίες, αλλά γιατί το συμφέρον της χώρας το επιτάσσει». Παράλληλα, μοιράστηκε το δικό του προσωπικό όραμα και στοίχημα για μια Κύπρο που στην επόμενη πενταετία θα είναι μία από τις ελάχιστες ευρωπαϊκές χώρες με Triple-A οικονομική αξιολόγηση, με το δημόσιο χρέος να είναι κάτω από 30% και το κατά κεφαλήν εισόδημα κάθε Κύπριου να είναι αυξημένο κατά 50%.

Άξιο αναφοράς είναι ότι για το 2022 τα βραβεία είχαν επετειακό χαρακτήρα, καθώς ολοκλήρωσαν δέκα χρόνια διεξαγωγής, έχοντας τιμήσει για το έργο και την πορεία τους πάνω από σαράντα βραβευθέντες. 

Τη φετινή χρονιά, ο Δημοκρατικός Συναγερμός Ελλάδος απένειμε βραβείο διεθνούς αριστείας Κυπρίων στους: 

κ. Γιάννη Χατζηλοïζου, Μαέστρο, Διευθυντή Φιλαρμονικής Αθηνών με απονεμειτές τον Πρόδρομο Προδρόμου, Υπουργό Παιδείας, Αθλητισμού & Νεολαίας στην Κύπρο και τη Νίκη Κεραμέως, Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων.

κ. Ανδρέα Παναγιώτου, Πρόεδρο & Διευθύνοντα Σύμβουλο, Τhe Ability Group με απονεμειτές τον Κωνσταντίνο Πετρίδη, Υπουργό Οικονομικών στην Κύπρο και τον Γιάννη Πλακιωτάκη, Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής.

κ. Μάριο Θεμιστοκλέους, Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας – Υπουργείου Υγείας Ελλάδας με απονεμειτή το Νίκο Αναστασιάδη, Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας.

κ. Κωνσταντίνος Λοϊζίδης, Διευθύνοντα Συνέταιρο Aepias Ltd με απονεμειτές τον Άδωνη Γεωργιάδη, Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων και την Αναστασία Ανθούση, Υφυπουργό Κοινωνικής Πρόνοιας της Κύπρου.

κ. Ανδρέα Δρυμιώτη, Τέως Προέδρου & Διευθύνοντα Συμβούλου, Δέλτα Πληροφορική με απονεμειτές τον Άδωνη Γεωργιάδη, Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων και τον Πρόδρομο Προδρόμου, Υπουργό Παιδείας, Αθλητισμού & Νεολαίας της Κύπρου.

κ. Θεόδωρο Λάρδο, Επιχειρηματία, Raptor Trading System με απονεμειτές τον Κώστα Κατσαφάδο, Υφυπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής και το Γιάννη Καρούσο, Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών & Έργων της Κύπρου.

κ. Μάριος Ψάλτη, Διευθύνοντα Συμβούλου, PwC Ελλάδας με απονεμειτές τον Κωστή Χατζηδάκη, Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων και τον Γιάννη Τσακίρη, Υφυπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων.

κα Χριστίνα Κανακά-Gantenbein, Καθηγήτριας Παιδιατρικής – Ιατρική Σχολή, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών με απονεμειτές τον Θάνο Πλεύρη, Υπουργός Υγείας και την Βούλτεψη Σοφία, Υφυπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου.

κ. Θωμά Κυριάκου, Επιχειρηματία, Zafido με απονεμειτές τον Πέτρο Δημητρίου, Υφυπουργό παρά τω Προέδρω στην Κύπρο και την Ζέττα Μακρή, Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων.

και κ. Κύπρο Τσέντα, Επιχειρηματία, Όμιλος Wade Adams με απονομή βραβείου από τους Λευτέρη Αυγενάκη, Υφυπουργό Πολιτισμού & Αθλητισμού και Νίκο Νουρή, Υπουργό Εσωτερικών στην Κύπρο.

Μετά την βράβευση των δέκα εκλεκτών για το 2022 ακολούθησε η βράβευση του κ. Αναστασιάδη για την διεθνή αναγνώριση του έργου του ως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, θέση που κατέχει από το 2013 έως το 2023 με το βραβείο να δίνεται από τους Νικόλα Χαραλάμπους, Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού ΚΟΕ Ελλάδας και τον Αβέρωφ Νεοφύτου, Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού και Υποψήφιο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Με την ολοκλήρωση της τελετής βράβευσης, η βραδιά κορυφώθηκε με την πραγματοποίηση του ετήσιου δείπνο εντός του ξενοδοχείου, υπό τις υπέροχες μελωδίες από κουαρτέτο εγχόρδων της Φιλαρμονικής Αθηνών που έπαιζε ζωντανά για την ψυχαγώγηση των παρευρισκόμενων. 

Τα «Βραβεία Κυπρίων που έχουν διαπρέψει στο Εξωτερικό 2022» παρουσίασε η δημοσιογράφος του MEGA TV, κα Στέλλα Στυλιανού, ενώ οι χορηγοί που υποστήριξαν την άρτια διεξαγωγή του event ήταν οι εταιρείες Future Cooperation, Hellenic Seaplanes, ΜΕΤΑΧΑ, Globiled και Social Media Partner την Generation Y.  

Οι Deal News Online, Star.gr, Όμιλος Αμαρυσία, Portnet.gr, Politicalbank.gr και Reformer.gr αποτέλεσαν τους χορηγούς επικοινωνίας των βραβείων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ