today-is-a-good-day
15.8 C
Athens

ΜέΡΑ25: Η “Μητσοτάκης ΑΕ” θα συνεχίσει αναίσχυντα τις αυταρχικές μεθοδεύσεις της ενάντια στη δημοκρατία

Το ΜέΡΑ25 χαιρετίζει την απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ, το οποίο έκρινε αντισυνταγματικές διατάξεις των νόμων που αφορούν το σύστημα διακυβέρνησης των δήμων και των περιφερειών και διεκδικεί «την άμεση αλλαγή του νομικού πλαισίου με την επιστροφή των αρμοδιοτήτων στα συμβούλια (δημοτικά και περιφερειακά) και την κατάργηση όλων των αντιδημοκρατικών νομοθετημάτων των τελευταίων ετών», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείου Τύπου του ΜέΡΑ25.

Ταυτόχρονα, επισημαίνει ότι «αναγνωρίζουμε πως η “Μητσοτάκης ΑΕ” θα συνεχίσει αναίσχυντα τις αυταρχικές μεθοδεύσεις της ενάντια στη δημοκρατία και την πολυφωνία στην τοπική αυτοδιοίκηση, καθώς μέσα από την αντισυνταγματική μεταφορά κρίσιμων αρμοδιοτήτων από τα δημοτικά συμβούλια στις επιτροπές, επιδιώκει τη μετατροπή τους σε διακοσμητικά όργανα και τη συγκέντρωση όλων των εξουσιών στα χέρια των δημάρχων “χειροκροτητών” της κυβέρνησης».

«Το ΜέΡΑ25 θα συνεχίσει να αγωνίζεται ενάντια σε αυτόν τον σφετερισμό του κράτους και της αυτοδιοίκησης από τη Νέα Δημοκρατία και ενάντια στον αποκλεισμό των αντιπολιτευτικών δυνάμεων και κυρίως όσων αγωνίζονται κατά των αντιλαϊκών πολιτικών του μνημονιακού πλαισίου. Θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε την ανατροπή του εγκληματικού εκλογικού νόμου και αυτών των πολιτικών, προτάσσοντας μία διαφορετική αυτοδιοίκηση–μία αυτοδιοίκηση δημόσια, ανοιχτή, πράσινη, δημοκρατική και ακηδεμόνευτη» αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.

Ταυτόχρονα σημειώνει ότι «το “εφεύρημα” της “κυβερνησιμότητας” είναι τελικά αντισυνταγματική ανατροπή της λαϊκής βούλησης!».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ