today-is-a-good-day
20.3 C
Athens

Ο κρατούμενος Πολ Γουίλαν μίλησε τηλεφωνικά με την οικογένειά του μετά από μια εβδομάδα σιωπής στη Ρωσία

Ο Αμερικανός κρατούμενος στις ρωσικές φυλακές Πολ Γουίλαν τηλεφώνησε στους γονείς του από τη Ρωσία νωρίς σήμερα το πρωί, δήλωσε ο αδερφός του, στην πρώτη του επαφή που έγινε μετά από μία εβδομάδα αφότου ο Λευκός Οίκος εξέφρασε την βαθιά του ανησυχία.

Ο Πολ Γουίλαν, ένας Αμερικανός πρώην πεζοναύτης κρατείται στην Ρωσία από το 2018 καθώς καταδικάστηκε με την κατηγορία της διενέργειας κατασκοπείας το 2020, έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο των φυλακών, ανέφερε ο αδερφός του Ντέιβιντ Γουίλαν, σε δηλώσεις που έκανε.

«Το τηλεφώνημα τουλάχιστον λειτουργεί ως μια “απόδειξη ζωής” ακόμη και αν δεν υπάρχει άλλη εξήγηση: πότε ο Πολ πήγε εκεί, γιατί σταμάτησαν τα τηλέφωνα, γιατί η πρεσβεία των ΗΠΑ έπρεπε να ζητήσει πληροφορίες για την τοποθεσία στην οποία βρίσκεται και οι ρωσικές αρχές αρνήθηκαν να ανταποκριθούν κτλ», δήλωσε ο αδερφός του.

Την Τετάρτη, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου για θέματα εθνικής ασφάλειας, Τζον Κίρμπι, δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες «ανησυχούν βαθύτατα» επειδή δεν μπόρεσαν να λάβουν πληροφορίες από τη Μόσχα σχετικά με την τοποθεσία ή την κατάσταση του Γουίλαν.

Ο Κίρμπι ασχολήθηκε με το θέμα αφού η οικογένεια του Γουίλαν δήλωσε αυτή την εβδομάδα ότι δεν είχαν νέα του Πολ από τις 23 Νοεμβρίου, αλλά είχαν δει αναφορές ότι είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο των φυλακών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ