today-is-a-good-day
20 C
Athens

ΚΚΕ: Η ΝΔ αξιοποιεί το ίδιο το σκάνδαλο των υποκλοπών στο οποίο άμεσα εμπλέκεται

«Με το νομοσχέδιο, η κυβέρνηση συνεχίζει, όχι μόνο να συγκαλύπτει, αλλά να θάβει ακόμα πιο βαθιά το σκάνδαλο των υποκλοπών και τις βαριές της ευθύνες», είπε κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τη διαδικασία της άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών, η ειδική αγορήτρια του ΚΚΕ, Μαρία Κομνηνάκα.

«Είναι ακόμη πιο προκλητικό ότι η ΝΔ σήμερα, αξιοποιεί το ίδιο το σκάνδαλο των υποκλοπών στο οποίο άμεσα εμπλέκεται, για να εισάγει ακόμα πιο αντιδραστικές ρυθμίσεις σε βάρος του λαού και των δικαιωμάτων του», είπε η ειδική αγορήτρια του ΚΚΕ, στην κοινοβουλευτική επιτροπή που συζητά το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης. «Ουσιαστικά σφραγίζετε νομοθετικά το ‘ουδείς εξαιρείται των παρακολουθήσεων’, που αποτελεί διαχρονικό κρατικό δόγμα», είπε η κ. Κομνηνάκα. Παράλληλα επισήμανε ότι προωθείται η αναβάθμιση της ΕΥΠ, μαζί με άλλες υπηρεσίες και μηχανισμούς παρακολούθησης και «συνολικά, θωρακίζεται το αστικό επιτελικό κράτος, ενισχύονται οι λειτουργίες του, για να υπερασπίζεται υποτίθεται πιο αποτελεσματικά το έργο της προάσπισης, δήθεν, της εθνικής ασφάλειας, μιας ασφάλειας που ανασφάλεια και κινδύνους επιφυλάσσει, για το λαό και τα δικαιώματά του».

Η βουλευτής κατήγγειλε ότι «η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης κρύβουν από κοινού την ουσία: Ότι η εθνική ασφάλεια είναι έννοια εχθρική για το λαό και τα λαϊκά συμφέροντα, γιατί η εθνική ασφάλεια είναι τα στρατηγικά συμφέροντα της άρχουσας τάξης, οι ιμπεριαλιστικές συμμαχίες και λυκοφιλίες με τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, η επικίνδυνη εμπλοκή στον πόλεμο». Δεν είναι τυχαίο, όπως τόνισε, ότι η εθνική ασφάλεια έχει χρησιμοποιηθεί ως αιχμή του δόρατος ενάντια στο εργατικό λαϊκό κίνημα. «Το σύνολο των διατάξεων που φέρνετε για την άρση του απορρήτου, θωρακίζει και ενισχύει το πλαίσιο της μαζικής κρατικής παρακολούθησης, με βάση τις αντιδραστικές κατευθύνσεις της ΕΕ», είπε ο Μαρία Κομνηνάκα. Πρόσθεσε δε, ότι σήμερα διατηρούνται «οι απαράδεκτες ρυθμίσεις του αντιδραστικού νόμου που ισχύουν από το 1994, με χαρακτηριστικό πως, όταν πρόκειται για παρακολουθήσεις εθνικής ασφάλειας, παραμένει το ότι δεν απαιτείται συγκεκριμένη αιτιολογία». Διατηρείται, όπως εξάλλου σημείωσε, η δυνατότητα για μαζικές, χωρικές άρσεις, δηλαδή με μια διάταξη να παρακολουθούνται μαζικά ολόκληρες περιοχές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ