19.3 C
Athens

Επίσκεψη κλιμακίου της ΝΔ στον νομό Λακωνίας

Επίσκεψη στο νομό Λακωνίας πραγματοποίησε κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας, αποτελούμενο από την υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ζέττα Μακρή, τους βουλευτές του νομού Αθανάσιο Δαβάκη και Νεοκλή Κρητικό, τον γενικό γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, Γιώργο Σταμάτη και τον γραμματέα Ατόμων με Αναπηρία της Νέας Δημοκρατίας, Κώστα Λολίτσα. Η δραστηριότητα αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο των επισκέψεων που διοργανώνει η ΝΔ, με στόχο την επικοινωνία του κυβερνητικού έργου.

Η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, συναντήθηκε με τον σεβασμιώτατο μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιο, ξεναγήθηκε στο Μουσικό Γυμνάσιο Σπάρτης και πραγματοποίησε διαδοχικές συναντήσεις, τόσο με αντιπεριφερειάρχες στο διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας στη Σπάρτη, όσο και με το δήμαρχο του δήμου Ευρώτα. Αμέσως μετά το τέλος των συναντήσεων, η κ. Μακρή δήλωσε: «Μαζί με τον γενικό γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας Γιώργο Σταμάτη και τον γραμματέα Ατόμων με Αναπηρία της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Λολίτσα. επισκεφτήκαμε, την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου, τον Ν. Λακωνίας.

Το πρόγραμμα συναντήσεων του κλιμακίου περιελάμβανε επισκέψεις στον σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιο, στο Μουσικό Γυμνάσιο με Λ.Τ. Σπάρτης, στο δημοτικό σχολείο με διευρυμένο ολοήμερο πρόγραμμα, στο Ξηροκάμπι Λακωνίας και συσκέψεις με τον χωρικό αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Λακωνίας, Τζινιέρη Νίκωνα και τον θεματικό αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Μεταφορών, Βερούτη Θεόδωρο, τον δήμαρχο Δ. Ευρώτα, Δήμο Βέρδο, αντιδημάρχους, μέλη του δημοτικού συμβουλίου και στελέχη του κόμματος. Ολοκληρώθηκε με εκδήλωση με κομματικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στη Λακωνία και με μια συζήτηση, όπου όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «κυριάρχησε η δυναμική πορεία προς τις κάλπες των εθνικών εκλογών και η αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας». Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται επίσης ότι «η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δίνει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ελληνική περιφέρεια, στηρίζει και αναδεικνύει τις δυνατότητες και τις προοπτικές όλης της επικράτειας. Η χάραξη της κυβερνητικής πολιτικής ξεκινά από την περιφέρεια. Όχι στα λόγια, αλλά με πράξεις που καθημερινά επιβεβαιώνουν τον θεμελιώδη ρόλο της στην οικοδόμηση της εθνικής ανάπτυξης, καθώς η περιφερειακή δραστηριότητα ανεβάζει ψηλά τον πήχη στην επίτευξη των εθνικών στόχων».

Παράλληλα με το βασικό πρόγραμμα του κλιμακίου, ο γενικός γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας Γιώργος Σταμάτης, συναντήθηκε με κατοίκους των οικισμών Ρομά στη Σπάρτη, ενώ επισκέφθηκε και το Γηροκομείο Σπάρτης. Ο κ. Σταμάτης στις δηλώσεις του τόνισε: «Επισκεφθήκαμε σήμερα το νομό Λακωνίας όπου και συναντηθήκαμε με πολίτες, εκπροσώπους και φορείς, πρώτα για να τους ακούσουμε όπως άλλωστε το κάνουμε καθημερινά, και δεύτερον για να συζητήσουμε μαζί τους για τις πολιτικές, τόσο αυτές που σχεδιάζονται από την κυβέρνηση, όσο και αυτές που ήδη εφαρμόζονται, κάνοντας πράξη αυτό που και ο ίδιος ο πρωθυπουργός τόνισε: Κανένας μόνος, είμαστε εδώ για όλους».

Ο γραμματέας ΑμεΑ της Ν.Δ., Κώστας Λολίτσας, συναντήθηκε με τον πρόεδρο της περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑμεΑ Πελοποννήσου, Νίκο Καραλή, ο οποίος και τον συνόδευσε σε όλες τις συναντήσεις του και εν συνεχεία, μαζί με τον γ.γ. Γιώργο Σταμάτη, επισκέφθηκαν τα γραφεία και συνομίλησαν με τον πρόεδρο του συλλόγου ΑμεΑ Λακωνίας, Σταύρο Λαμπρινάκο, καθώς και με την πρόεδρο του Συλλόγου Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Λακωνίας, Παναγιώτα Πρεκεζέ. Ο κ. Λολίτσας επεσήμανε πως η κυβέρνηση, μέσα από διεθνείς αντίξοες συγκυρίες έχει θέσει σε προτεραιότητα την βελτίωση της καθημερινότητας των ΑμεΑ, μέσα από εμβληματικές δράσεις όπως ο προσωπικός βοηθός, η ψηφιακή κάρτα αναπηρίας και τα ψηφιακά ΚΕΠΑ.

Μετά το πέρας των συναντήσεων, τα μέλη του κλιμακίου συμμετείχαν σε εκδήλωση – ομιλία που διοργάνωσε η ΔΕΕΠ Ν. Λακωνίας και ο πρόεδρός της, Βασίλης Ορφανός.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ