today-is-a-good-day
19 C
Athens

Κ.Μπακογιάννης: Εδώ, γεννήθηκε η Δημοκρατία και έχουμε στην καρδιά και το μυαλό μας τον ορθό διάλογο

« Η μισαλλοδοξία συνιστά άμεση απειλή για τον δημοκρατικό τρόπο ζωής μας. Δεν έχει καμιά θέση στις κοινωνίες μας γι’ αυτό και οφείλουμε να συνεργαστούμε, ώστε να την απομονώσουμε και να την εξαλείψουμε…. Σήμερα και αύριο, έχουμε τη μοναδική και πολύτιμη ευκαιρία να μοιραστούμε τις εμπειρίες μας. Αυτή η Σύνοδος Κορυφής κατά του αντισημιτισμού ας γίνει το έναυσμα, ώστε να προχωρήσουμε σε δράσεις και πρωτοβουλίες μετασχηματισμού και να οικοδομήσουμε τις κοινωνίες μας με μεγαλύτερη ανεκτικότητα και ανθεκτικότητα» επεσήμανε στον χαιρετισμό του ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, στο εναρκτήριο δείπνο του Συνεδρίου ενάντια στον Αντισημιτισμό, παρουσία της ΠτΔ Κατερίνας Σακελλαροπούλου η οποία απηύθυνε χαιρετισμό.

Ο κ Μπακογιάννης στην ομιλία του υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι ο ρόλος των τοπικών αρχών είναι καταλυτικός στη μάχη κατά της μισαλλοδοξίας, καθώς η τοπική αυτοδιοίκηση καλείται να ενσωματώσει το αίσθημα των πολιτών και τους αγώνες τους στη διαδικασία λήψης αποφάσεων. Ο κ. Μπακογιάννης, έκανε ιδιαίτερη μνεία στη βαθιά και ουσιαστική σχέση της πόλης των Αθηνών με την ισραηλιτική κοινότητα, λέγοντας: «Με ιδιαίτερη υπερηφάνεια υπηρετώ τη σπουδαία πόλη των Αθηνών, μια πόλη εδραιωμένη στις φιλελεύθερες αρχές και αξίες. Εδώ, γεννήθηκε η Δημοκρατία και εδώ από αρχαιοτάτων χρόνων έχουμε στην καρδιά και το μυαλό μας τον ορθό διάλογο, τον διάλογο χωρίς αποκλεισμούς. Ταυτόχρονα, η Αθήνα είναι η πόλη, η οποία καλλιέργησε επί χιλιάδες χρόνια, βαθιές και ουσιαστικές σχέσεις με την ισραηλιτική κοινότητα. Μέχρι και σήμερα. Είμαι περήφανος, διότι η Αθήνα αδιάλειπτα προσφέρει ασφάλεια και ελευθερία σε όλους».

Ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης καλωσόρισε απόψε στην Αθήνα περισσότερους από 25 δημάρχους από όλο τον κόσμο, που έφτασαν στην ελληνική πρωτεύουσα για να συμμετάσχουν στην Παγκόσμια Σύνοδο Δημάρχων κατά του Αντισημιτισμού -το σημαντικότερο ραντεβού των εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, στο πλαίσιο των παγκόσμιων δράσεων κατά του αντισημιτισμού.

Η Σύνοδος που συνδιοργανώνεται από τον Δήμο Αθηναίων, τον Οργανισμό Combat Antisemitism Movement (CAM) και το Centre for Jewish Impact, σε συνεργασία με τις Εβραϊκές Ομοσπονδίες της Βόρειας Αμερικής, ξεκίνησε απόψε με το προγραμματισμένο δείπνο στο ξενοδοχείο Hyatt, στο οποίο -μεταξύ άλλων- απηύθυναν ομιλίες ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Παναγιώτης Πικραμμένος, ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης και ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Έρικ Άνταμς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ