today-is-a-good-day
20.3 C
Athens

Δ.Μάντζος: Η κυβέρνηση να σταματήσει τις ευχές ενός αμέτοχου παρατηρητή και να αναλάβει τις ευθύνες της

Τη στάση της κυβέρνησης για τις ευθύνες των τραπεζών απέναντι στους δανειολήπτες κατακρίνει το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής.

Ο εκπρόσωπος του κόμματος, Δημήτρης Μάντζος δήλωσε πως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, από τις 7 Νοεμβρίου «είχε αναδείξει την κερδοσκοπία των τραπεζών, που ενώ άντλησαν ρευστότητα άνω των 50 δισεκατομμυρίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν τη διοχέτευσαν επαρκώς στην αγορά. Προσφέρουν επιτόκια-ψίχουλα για τις καταθέσεις και την ίδια ώρα δανείζουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις με υπερπολλαπλάσιο επιτόκιο».

Ο κ. Μάντζος σημείωσε πως «όπως και με την ενεργειακή κρίση, είναι τα νοικοκυριά, η νέα γενιά και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις εκείνοι που καλούνται ξανά να σηκώσουν το βάρος» και ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής ανέδειξε λύσεις ακούγοντας τις αγωνίες των πολιτών και εντοπίζοντας τα προβλήματα και για την κοινωνική κατοικία και με το ιδιωτικό χρέος και σήμερα με τις τράπεζες.

«Τρεις εβδομάδες μετά, η κυβέρνηση συρόμενη διαρρέει ότι αναζητά λύσεις για την προστασία της πρώτης κατοικίας ενώ θα αρκούσε να υπερψηφίσει την τροπολογία του ΠΑΣΟΚ», τόνισε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και προσέθεσε: «Η κυβέρνηση οφείλει να σταματήσει τις ευχές ενός αμέτοχου παρατηρητή και να αναλάβει τις ευθύνες της. Να νομοθετήσει την επιδότηση επιτοκίου στεγαστικών δανείων ευάλωτων νοικοκυριών, όσο διαρκούν οι επιθετικές αυξήσεις επιτοκίων».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ