ΚΚΕ: Δίκαιο το αίτημα να γίνει το Πάρκο Γουδή ενιαίο πάρκο υψηλού πρασίνου, με ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση

ΑΠΕ

Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Νίκο Σοφιανό, μέλος του ΠΓ της Κεντρικής Επιτροπής και Δημοτικό Σύμβουλο του Δήμου Αθηναίων και τους Χ. Βουρδουμπά, Δημοτικό Σύμβουλο και Β. Ραπτάκη, κοινοτικό σύμβουλο 7ης κοινότητας του Δήμου Αθηναίων, συναντήθηκε την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου, στην έδρα της ΚΕ, στον Περισσό, με τους εκπροσώπους της Επιτροπής Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή, Μαρία Ζευγώλη, Ιωάννα Λεβεντίδου και Γιώργο Σταυρόπουλο.

Οι εκπρόσωποι της Επιτροπής Αγώνα ανέλυσαν, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, την «απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στο Πάρκο και ιδιαίτερα στον πυρήνα του, τη λεηλασία και εμπορευματοποίησή του που βρίσκεται σε εξέλιξη και τις δυσμενέστερες διατάξεις που προωθούνται με το νέο Προεδρικό Διάταγμα, σε σχέση με το υφιστάμενο, που σκοπό έχουν τη νομιμοποίηση αυθαιρεσιών που έχουν ήδη συντελεστεί στον Πυρήνα του Πάρκου Γουδή ή και τη δημιουργία νέων».

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ τόνισε ότι «παρακολουθεί τις ανησυχητικές εξελίξεις σχετικά με το Πάρκο Γουδή και την πορεία εμπορευματοποίησής του».

Ανέδειξε τις «σοβαρές ευθύνες της σημερινής, αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων, όπως επίσης και τις ευθύνες του Δήμου Αθηναίων, της παρούσας και των προηγούμενων δημοτικών αρχών, για το γεγονός ότι δεν διεκδικούν εκατοντάδες στρέμματα που θα μπορούσαν να αποτελέσουν έναν πολύτιμο χώρο πρασίνου στην καρδιά της πόλης».

Η αντιπροσωπεία του κόμματος επανέλαβε ότι το ΚΚΕ «θεωρεί δίκαιο το αίτημα το πάρκο Γουδή να γίνει ενιαίο πάρκο υψηλού πρασίνου, με ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση σε όλες τις υποδομές αναψυχής και άθλησης που μπορεί να φιλοξενεί, με απομάκρυνση των εγκαταστάσεων που είναι αυθαίρετες και θα υποστηρίξει δράσεις και κινητοποιήσεις σε αυτή την κατεύθυνση».

Επιπλέον, «δεσμεύτηκαν ότι θα προχωρήσουν σε νέες πρωτοβουλίες που θα αναδεικνύουν το ζήτημα και στη Βουλή και στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας, αλλά και στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής».