Κ.Μητσοτάκης για Τουρκία: Δεν θα κάνουμε διάλογο με το παράλογο

«Έχουμε ένα συνεκτικό και κοστολογημένο αναπτυξιακό έργο για την Δυτική Ελλάδα, 80 και πλέον έργων υποδομών, έργων με αναπτυξιακό πρόσημο και κοινωνικό χαρακτήρα, που συγκροτεί το αφήγημα μας ότι η Πάτρα αξίζει να είναι η δυτική πύλη της χώρας προς την Ευρώπη» τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την έναρξη της συνέντευξης τύπου, που παραχωρεί αυτήν την ώρα στην Πάτρα. «Αρκεί κανείς να επισκεφθεί το ανοιχτό εργοτάξιο του οδικού άξονα Πάτρα-Πύργος και να συγκρίνει την τωρινή κατάσταση με τις προηγούμενες εξαγγελίες και τις κατακερματισμένες εργολαβίες» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

«Η κυβέρνηση υπερηφανεύεται δικαίως ότι είναι συνεπής στις εξαγγελίες της και όταν υπάρχουν καθυστερήσεις τις αναγνωρίζουμε και τις διορθώνουμε» είπε ακόμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης και επισήμανε πως «Τα επόμενα χρόνια θεωρώ πως θα είναι χρόνια έντονης δυναμικής ανάπτυξης για την Δυτική Ελλάδα με πρωταγωνιστές τους πολίτες της Πάτρας».

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην στρατηγική που ακολουθεί η Ελλάδα απέναντι στην Τουρκία, τονίζοντας πως «Θέλουμε έναν ειλικρινή διάλογο με την Τουρκία, αλλά δεν είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε διάλογο με το παράλογο».

Όσον αφορά το θέμα των υποκλοπών έκανε λόγο για σενάρια επιστημονικής φαντασίας που υιοθετεί η αντιπολίτευση και κάλεσε όποιον έχει στοιχεία να τα καταθέσει στον εισαγγελέα.

Σχετικά με την προστασία της πρώτης κατοικίας, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε πως η κυβέρνηση στο θέμα των κόκκινων δανείων προσφέρει πολλές δυνατότητες στους πολίτες να σώσουν την περιουσία τους, χαρακτηρίζοντας εξαιρετικά δυσάρεστο το να χάνει κάποιος το σπίτι του. «Επί των ημερών του κ. Τσίπρα έγιναν 30.000 πλειστηριασμοί. Δεν τον είδα να τρέχει σε ανθρώπους που έχαναν τα σπίτια τους», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.