today-is-a-good-day
24.4 C
Athens

Π.Στάνο: Αναληθής οποιοσδήποτε ισχυρισμός ότι η ΕΕ παραιτείται από την πρόταση για εξομάλυνση των σχέσεων Κοσόβου-Σερβίας

«Δεν μπορεί να υπάρξει καμία διαπραγμάτευση για την εξομάλυνση των σχέσεων (Κοσόβου-Σερβίας) με την ύπαρξη απειλής βίας», αναφέρει ο Εκπρόσωπος της Κομισιόν για θέματα εξωτερικών υποθέσεων Πίτερ Στάνο.

Ο ίδιος σημειώνει ότι «οποιοσδήποτε ισχυρισμός ότι η ΕΕ παραιτείται από την πρότασή της για εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ Κοσόβου και Σερβίας, η οποία υποστηρίζεται από τη Γερμανία, τη Γαλλία και τις ΗΠΑ, είναι αναληθής». Ο κ.Στάνο υπογραμμίζει ότι «η ΕΕ συνεχίζει να στηρίζει αυτή την πρόταση και ενθαρρύνει τα μέρη να συμφωνήσουν στο κείμενο μόλις είναι έτοιμα να αποδείξουν στη διεθνή κοινότητα ότι είναι σε θέση να προχωρήσουν σε ευρωπαϊκές λύσεις».

Ο Πίτερ Στάνο προσθέτει ότι «το βασικό τώρα είναι να αποφύγουν και τα δύο μέρη την κλιμάκωση, κάτι που απαιτεί άμεση δράση και από τα δύο μέρη – το Κόσοβο να μην αρχίσει να επιβάλλει πρόστιμα και η Σερβία να μην εκδώσει νέες πινακίδες».

SourceΑΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ