today-is-a-good-day
19.5 C
Athens

Τοπικά ισχυρές καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις σήμερα στα δυτικά και βόρεια

Η διέλευση ενός βαρομετρικού χαμηλού από την περιοχή του Βορείου Ιονίου προς τα Βαλκάνια την Κυριακή, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, θα προκαλέσει βροχές και καταιγίδες σε μεγάλο τμήμα της χώρας μας.

Οι τοπικές βροχές που εκδηλώνονται από τις πρωινές ώρες σήμερα στα δυτικά και βόρεια, βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες, οι οποίες θα είναι έντονες και θα συνοδεύονται από αυξημένη ηλεκτρική δραστηριότητα και τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Επιπλέον, αναμένεται:

– Η ενίσχυση των νοτίων ανέμων στα πελάγη σε ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις (6-7 μποφόρ) και στο Βόρειο Ιόνιο πρόσκαιρα θυελλώδεις (8 μποφόρ).

– Οι αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης κυρίως στα νότια και κεντρικά τμήματα της χώρας μας.

– Η σταδιακή επέκταση των φαινομένων στα κεντρικά ηπειρωτικά και από τις νυχτερινές ώρες της Κυριακής 20/11 προς τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας 21/11 στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου

– Η συνέχιση των φαινομένων έως τις μεσημεριανές ώρες της Δευτέρας 21/11 κυρίως στα δυτικά και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου

Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση του επεισοδίου βροχόπτωσης (RPI), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επεισόδιο βροχόπτωσης για την Κυριακή 20/11 κατατάσσεται στην Κατηγορία 3 (Σημαντική).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ